Un microfon bun

Un microfon bun ©

Am articolul ăsta în draft de aproape jumătate de an, dar am tot amânat să-l public. Mă gândesc că acum este mai util.

Am un client care cum ceva, pac, vrea discuție audio. Iar treaba asta nu e chiar un lucru rău, pentru că, cu ocazia asta, îmi mai exersez și eu engleza vorbită (nu că româna mi-ar fi strălucită, dar…)

Dar ce este rău este altceva: omul are un microfon execrabil. Captează absolut orice sunet. Ventilatoarele laptopului, tastele apăsate, touchpad-ul, păsărelele de afară, tot. Aș înțelege dacă ar fi cineva care nu are nevoie de voce, dar, la naiba, el este cel care cere apel audio! I-am spus de câteva ori dar n-a ajutat prea mult.

Cumpără-ți un microfon bun!§

Eu, care folosesc voce ocazional, am „investit” într-un microfon OK (am scris despre el aici). De cele mai multe ori captează doar ce trebuie, nu enervează pe nimeni. Sigur, nu trebuie să dai 100€ pe unul, găsești unele bune la 20-30€. (sub banii ăștia sunt șanse mici să găsești ceva ok). În funcție de stilul tău de vorbit, s-ar putea să ai nevoie și de un pop-filter.

Dar ideea principală este asta: dacă folosești mult voce, cumpără-ți un microfon decent și, mai important, întreabă-ți interlocutorii din când în când cum ești auzit (aplicațiile au algoritmi de optimizare și compresie diferiți; s-ar putea ca în Skype să te auzi bine, dar în Zoom nu).

2 Comentarii

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter