Continuarea anului școlar

Continuarea anului școlar

Inițial voiam să fie un comentariu aici, dar se lungește atât de mult încât merită un articol dedicat.

Lucian, pleci de la premise greșite când lovești masa cu pumnul și tot articolul tău are concluzii greșite:

  1. Că toți elevii au acces la tehnologie (iar aici includem atât dispozitivul și conexiunea cât și un minimum de competență digitală)
  2. Că toți profesorii au acces la tehnologie (aceleași idei ca mai sus)
  3. Că toți elevii sunt… mari. Ok, presupunem că unui elev de 15 ani îi poți preda de la distanță, cu ajutorul unui PPT. Dar ce faci cu un elev de 6-7 ani ce încă nu și-a antrenat pe deplin atenția? Ce faci cu grădinița? Ok, o să fie atenți primele zile, că e ceva nou, dar după aia?

Situația nu e chiar atât de simplă pe cât lași să se vadă iar genul ăsta de articole nu va face decât să adâncească și mai mult anumite preconcepții despre profesori.


Nevasta folosește Zoom, care are o limită convenabilă de 40 minute/sesiune. I-am luat o tablă, să poată preda în condiții optime. I-am propus să-i pun un al doilea monitor, momentan nu vrea. Vedem cum merge.

3 Comentarii

Dragos-Mihai a scris

Nu inteleg de ce iti bati capul cu el (Lucian).. omul dupa nici 2 paragrafe incepe practic sa insulte o persoana pe care nu o cunoaste (facand-o baba comunista). Pe langa ca la varsta sa scrie un paragraf in engleza, altul in romana si e arogant, gandeste si foarte prost. PPT in 2020 ? Erau populare acum 10 ani. Au aparut alte tehnologii + faza cu punctele 1 si 2 mentionate de tine. Telescoala ar trebui sa se imbine cu online-ul.

Ionuț Staicu a scris

@Dragos-Mihai: Eu înțeleg ce zice; PPT-uri pe ecranul profesorului, pentru o prezentare optimă. Doar că nu e chiar atât simplu; majoritatea lucrurilor care nouă, celor cu un oarecare background tehnic, ni se par simple, sunt SF-uri pentru extrem de mulți oameni.

Ca să-ți faci o idee: am avut un client (un om inteligent de altfel) care nu înțelegea de ce nu poate pune o poză în format 4:3 ca wallpaper în windows astfel încât să fie pe tot ecranul (16:9) ȘI să nu fie tăiată. Dacă îi reproduceam ideea cu o ramă foto înțelegea, dar pe PC se aștepta să se întâmple… ceva.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter