Cugetare de Moș

Well… Am făcut-o și p-asta. Am fost Moș pentru Despina. Adică la grădinița Despinei, că a rămas fără în ulimul moment și nu a mai avut timp să caute. Cum nu știm niciun nene mai grăsuț… Am zis wtf?! Hai s-o fac  și p-asta :drac: În fine, nu de asta voiam să scriu.

Ideea mi-a venit pe drumul spre grădiniță, când am trecut pe lângă o biserică. Și vedeam lumea cum se oprește pe stradă și începe să se închine… Ok, ești creștin, vrei să te lauzi, te mândrești cu religia ta în care preoții sunt mereu „pe interes”, dar… de ce?

Unul din motivele invocate este că omu’ vrea să-și arate dragostea față de Dumnezeu. Adică să-l tragă un pic de mânecă și să-i spună: „Doamne, nu uita că sunt și eu pe aici!”.

Ok, toate bune și frumoase, dar ia imaginează-ți că stai acasă și toți care trec prin fața ușii tale se apucă să bată să te anunțe că trec pe acolo. Nu vă e milă puțin de Doamne-Doamne? Poate doarme și el și voi îl deranjați…

13 Comentarii

v3l0 a scris

E o entitate suprema, imposibil de inteles pt un muritor de rand, unii nici nu-s de acord ca ar trebui sa ni-L imaginam cu forma umanoida… so… cred ca se descurca daca ii ceri chiar si tu ceva. In plus, la cat de des ni se indeplinesc dorintele… poate are un sistem de prioritizare si, pana nu apare un ghid ca la optimizarea pt motoare de cautare… mergem si noi pe intuitie, face cruci pe langa alte cruci, cladiri, gropi, popi etc-etc.
Hai ca m-am plictisit, sunt obosit si nimeni nu-mi asculta rugaciunile…

robert a scris

Comparatia e cam fara sens.
Dumnezeu nu prea are nevoie sa doarma si nici nu ii e greu sa vada ce zic toti oamenii.
In legatura cu inchinatul : multi se inchina si in acelasi timp injura pe cineva in cand, si asta nu e bine. In special persoanele mai batrane se inchina automat, fara sa se gandeasca ce fac.

v3l0 a scris

era un banc:
Un credincios in mijlocul oceanului..care era sigur ca Dumnezeu il va ajuta. Si Dumnezeu trimite o barca. Asta ii trimite pe aia cu barca la plimbare, spunandu-le: „nuuu, eu sunt credincios, pe mine ma va salva Dumnezeu!”. Faza se repta de 2-3 ori..tipul moare..ajunge in Rai si se intalneste cu Dumnezeu si il intreaba de ce nu l-a ajutat. La care Dumnezeu ii spune: „pai ti-am trimis 3 barci… ce alceva vroiai sa fac?!??!?!?”

v3l0 a scris

el chupacabra
el mariachi
El.
nus ce vreau sa spun. Nu mi-e frica sa spun totusi, pt ca-s un om bun si cred ca o fapta buna anuleaza o vorba rea… daca am insel.. am fulgerul meu pus deoparte… sau cazanul… desi in cazan clar nu cred… e prea pt copii povestea asta.

andy a scris

personal, ma simnt mai bine daca imi fac cruce. si cred ca privesti lucrurile putin cam lent. sa-ti faci cruce e mai mult o responsabiliate, o urma in toata agitatia de zi cu zi ca inca mai existi si ca poate exista si un scop pentru asta sau poate nu, important e sa-ti dai seama ca totul e efemer si sa te desprinzi pentru o fractiune de toate problemele care te preseaza si tragi o gura de aer. nu ai fost niciodata coplesit de probleme/ganduri/ambitii si sa simnti ca ai nevoie de o pauza sa te readuni? ca te duci la o slujba, o inmormantare sau ca tragi un joint iti realinieaza prioritatile…oarecum ;).

v3l0 a scris

Asta vroiam sa spun si eu.. unii se relaxeaza cu o gura de aer, altii cu fum din diverse plante uscate, altii cu un ceai… fiecare prefera altceva. Eu prefer compania prietenilor, plimbarile cu masina, mesele cu prietenii, jocurile pe calculator.
Daca iti faci cruce nu esti deasupra problemelor pt nici o secunda, ba, mai mult, dpdv psihologic este un semn ca nu mai faci fata. Eu imi fac cruce in dreptul bisericilor cand ii vad pe altii ca fac asta, de cele mai multe ori cand merg pe jos, in autobuz nu-mi fac.

phorias a scris

Ioane … cum deschizi tu teme legate de religie sa iti creasca „rating-ul” :P Parerea mea e ca oamenii fac aceasta inchinaciune pentru ca asa au fost educati sau s-au autoeducat asa. Daca tot vrei sa te legi de ceva religios adu aminte de zilele de duminica cand lumea obisnuieste sa se duca la biserica…in a 7-a zi cand …

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter