Ceva ce te va face mai productiv și mai fericit

Ceva ce te va face mai productiv și mai fericit

Gigel comentează pe blog de mult și a vrut ca, pentru primul lui articol publicat, să ne trateze cu un mic „open secret” ce ne poate ajuta pe parcursul zilei. Ce ziceți, îl mai lăsăm să scrie?

Fă-ți patul. Prima dată cum te-ai trezit, fă-ți patul. Nici măcar nu te spăla pe ochi sau pe dinți – FĂ-ȚI PATUL! Fă și niște curățenie în cameră dacă ai lăsat mizerie de cu seară.

Da’ chiar așa mă, nici să mă duc la baie nu pot? Trebuie să fac patul prima dată? Ce, ești NEBUN?

Dacă n-ai făcut pipi toată noaptea sigur poți să te mai ții 2-3 minute. Deci se poate. Dar știi de ce e important să faci patul înainte să mergi la baie? Pentru că după ce te întorci fresh de la baie INTRI într-o cameră curată și ordonată. Începutul unei zile productive vine natural și de la sine.

Dacă vii însă de la baie și patul nu e făcut GHICI ce-ți trece prin minte? „E ok să mai lenevesc un pic în pat.” Și ăla-i un gând pe care vrei să-l ai doar înainte să te culci.

Alea 2-3 minute petrecute făcându-ți patul sunt cea mai bună investiție de timp pe care ai putea s-o faci toată ziua.

O camera curată și un pat făcut îți dau un sentiment de ordine. Un sentiment de curățenie și disciplină. Dacă e curat în camera VIAȚA pare mai simplă. Task-urile par mai ușor de făcut.

Un pat făcut dimineață și o camera curată o să te facă mai productiv! Cum? Pentru că n-o să ai starea aia de „lasă mă că merge așa”. Dacă „merge-așa” cu patul, „merge-așa” și cu restul vieții tale.

Un pat făcut dimineață o să te facă mai fericit! Cum? Trăitul în mizerie sau dezordine te face mai DEPRIMAT! Prin urmare un pat făcut = mai puțină depresie = mai multă fericire.

Dacă începi ziua printr-un act de disciplină, e firesc să continui în același ton. Dacă ai putut să-ți faci patul chiar DACĂ n-aveai chef, o să poți face și alte chestii de care n-ai neapărat chef. Disciplina este un mușchi mental care devine mai puternic cu fiecare utilizare!

Da’ de unde știi tu bre atâtea despre disciplină? Ce, eșți Jocko Willink?

Nu, nu sunt Jocko Willink, dar dacă e un singur lucru pentru care să-i fiu recunoscător stagiului militar obligatoriu, apăi ăsta este. Dacă mă mai lasă Iamntz să scriu poate o să va delectez cu niscai povești cazone.

FĂ-ȚI PATUL! Încearcă pentru câteva zile. Dacă nu o să simți un efect pozitiv în viața ta, SĂ NU-MI ZICI mie pe nume (da’ poți să-mi zici pe prenume). 

4 Comentarii

Andrei a scris

Nu scrie în stilul tău. Tu ai fi pus linkul cu amiralul ăla și ai fi zis ceva făcut și experimentat de tine. Oricât de motivațional sună mă îndoiesc că se aplică oricui. Oamenii sunt diferiți și cei din armată nu prea le au cu creativitatea. Unii se adaptează alții au nevoie de mii de reguli.

gigelanonimu a scris

@Andrei: Hey Andrei! Multumesc pentru feedback!
Eu prestez intr-un domeniu creativ (gamedev, design) desi am facut stagiul militar. :P
E adevarat ca oamenii sunt diferiti si poate unii sunt mai productivi cand e messy prin casa. Cred insa ca pentru majoritatea o camera ordonata e un boon ptr. productivitate.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter