Laptop fără webcam?

Laptop fără webcam? ©

Un amic și-a luat un laptop prin decembrie. Nu mai știu exact ce model, dar era fix definiția lui „best bang for the buck”: procesor bun, ram mult, baterie bună, ecran… decent. Ecranul era, de fapt, singurul minus din toată povestea: deși avea o rezoluție mare, calitatea era meh.

Dar era minus pentru mine, că problema era, de fapt, unghiul de vizibilitate, care era destul de limitat. Omu’ era încântat, că treaba asta îi aducea un plus de privacy!

În ianuarie vorbesc cu el, îmi spune că a avut un interviu pentru un job, lucrurile sunt promițătoare și, dacă se angajează acolo, are un salariu cu vreo xx€ în plus. Yay!

În februarie mă sună. Că l-au primit la job, că face actele, dar că firma îi cere să nu aibă aparate ce ar putea înregistra video: telefon, tabletă, laptop. Și mă întreabă: „ce laptop îmi recomanzi fără webcam”.

Am rămas un pic blocat, nu știu să existe vreun laptop lansat în ultimii 15 ani fără webcam. Prin urmare am făcut cea mai românească chestie posibilă: o picătură de super glue pe webcam. Laptopul nu mai are webcam. Done.

La telefon a rezolvat-o mai simplu: a cumpărat un telefon dumb.

11 Comentarii

Dragos-Mihai a scris

Salut. Eu mi-am luat acum o luna un laptop fara webcam de la Pcgarage. Este un Asus ROG Strix G. Daca vrei las si link-ul. Am impresia ca laptopurile de 17 inch si ceva mai noi si puternice nu au si webcam din lipsa spatiului. La mine nici bateria nu e detasabila si e foarte mica (tine maxim 30 minute).

Dragos-Mihai a scris

@Ionuț Staicu: ok. Eu am vrut mai mult un desktop mobil care sa consume si curent mai putin decat un pc real. Daca chiar am nevoie sa folosesc laptopul si sa nu fiu acasa, caut o priza (restaurant, tren etc), dar incerc sa evit situatile de acest gen.

StefanZ a scris

Pai si cum, le a trimis o poza cu webcamul acoperit de superglue si gata, l au crezut? Pe de alta parte, nu sunt sigur ca acei xx euro in plus merita sa lucrezi la o companie de genul, date fiind conditiile puse. Si nu in ultimul rand, daca vii cu pretentii de genul, de ce nu livrezi un laptop asa cum vrei tu pentru angajatul pe care ti l doresti? Trecand peste faptul ca webcamul e cea mai mica problema in cazul de fata (gata, am blocat webcamul, nu ne mai trebuie criptare ca datele se fura prin webcam, stie toata lumea). Ah, si sa nu mai zic, dar de unde vin eu angajatii ridica pretentii la statiile de lucru l, nu invers.

@gigelanonimu:

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter