Deja se întâmplă chestii

Deja se întâmplă chestii ©

Mă uitam la ce se mai întâmplă în lume cu toată nebunia asta și se pare că am avut dreptate. Ce-i drept, nu mă așteptam la schimbări atât de rapide, dar.. hey…

Prima șmecherie este cu Iulian Stanciu, bossu de la emag. Și-a dat seama că oamenii nu doar că pot lucra de acasă, dar pot lucra mai bine:

De circa o lună de zile de când toţi colegii de la sediu, vreo 2.500 de oameni, lucrează de acasă. Noi ne-am temut că va fi dezastru, însă productivitatea oamenilor a crescut. Cred că asta va fi norma şi asta va rămâne în un procent foarte mare. Eu mă gândesc de ce să mai chinuim oamenii să stea două ore dus şi două întors în trafic. Dintre cei 2.500 de angajaţi, nu se vor întoarce toţi la birou după această criză. Acest lucru va avea un efect foarte mare asupra traficului, se vor decongestiona zonele aglomerate, va scădea consumul de combustibil

Sunt convins că sunt și alte firme care au observat asta și care, până acum o lună, băgau tot felul de scuze anti-remote. Că nu se poate, că securitate, câr-mâr. Uite că se poate.

A doua șmecherie: se pot rezolva chestii online/remote. În fiecare an, agentul de asigurări mă chema la sediu pentru a semna un contract care nu se schimba niciodată. Asta e procedura, nu se poate altfel. Sigur? Sigur domnul Staicu, trebuie să veniți.

Eh, azi mă sună agentul: vă trimit un link pentru a reînoi contractul. Eh, ca să vezi, se poate!

A treia șmecherie: poate știi, poate nu, dar în restul lumii în general – în US în special – internetul este scump. Absurd de scump și cu tot felul de limite de trafic sau viteză. Când i-am zis unui client că plătesc 10$/lună pentru conexiune gigabit necontorizat a zis că fac mișto de el. El plătea 200$ pentru 300MBs (sau pe acolo) cu limită de trafic. Dar dacă până acum nu a fost o problemă… acum este: și-au dat seama că internetul este prea scump (și prea prost) pentru societatea din ziua de azi.

E bine. E din ce în ce mai bine.

9 Comentarii

Ionuț Staicu a scris

@Hapiuc Robert: nu neapărat. Cunosc oameni care lucrează de acasă. Unii au zis că urăsc fiecare secundă, alții că apucă să facă mai multe.

Nu cred că au sărit graficele până la cer, dar cu siguranță se vede o creștere a… orice metrici folosesc ei acolo: linii de cod, tichete închise etc.

Marius a scris

@Ionuț Staicu: știi bine că prima lună este cea în care nu îți dai seama de lucrurile care vin după lucrul acasă.
Știi că oamenii nu fac sport, știi că o să fie praf cu spatele dacă vor continua pe termen lung treaba asta, iar lucrurile astea nu se văd deloc în prima lună de entuziasm.
Pe de altă parte, unii se plâng pe la mine cam așa. Crezi ca toti rezista cu copiii sau se trezesc inaintea lor pentru a face chestii?! :D

Empire a scris

Despre ce asigurare e vorba? Pentru ca aproape orice asigurare poate fi facuta online. Casco este singura unde trebuie inspectata masina inainte de a semna prima data, apoi curge de la sine an de an. In rest, rca, calatorie, casa, toate se fac online de mult timp. Eu fac rca-ul online de 10 ani lejer.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter