Cum tarifez la oră?

Cum tarifez la oră? ©

Am încercat azi să configurez Stories pentru componentele scrise în Vue. Datorită modului „din topor” în care mi-am organizat proiectul, lucrurile nu merg chiar out of the box. M-a ajutat un prieten, sunt într-un punct OK. Mai trebuie să îl fac să se împace bine și cu i18n.

La sfârșit (după vreo 3 ore), m-a întrebat: „tu ce faci acum, taxezi clientul pentru ore pierdute cu research de genul ăsta?”. Iar răspunsul a fost, pe cât de simplu, pe atât de complicat: „depinde”.

Pentru că da, depinde de mai mulți factori, cel mai important fiind: rezolv o cerință directă a clientului sau nu? Să explic.

Atât la treaba de azi cât și la treaba cu Docker am petrecut câteva ore (la fiecare în parte). Șmecheria este că nici unul dintre clienți nu mi-a cerut în mod express asta. Este mai mult o… fiță, ca să spun așa, ce mă ajută în primul rând pe mine și în al doilea rând, posibil să-i ajute pe cei ce vor lucra după mine (de cele mai multe ori asta înseamnă că tot pe mine :D). Dar pe client, în mod direct? Nu prea.

Pe de altă parte, la un alt client, am migrat câteva zeci de custom fields în taxonomii, cu tot ce presupune treaba asta (modificat toate custom queries din site, modificat o grămadă de logică șamd). Nu mi-a spus în mod direct că vrea treaba asta, dar era singura modalitate prin care puteam face ce mi-a cerut el. A durat vreo șase ore, toate au fost tarifate.

Prin urmare, întrebarea pe care ți-o pui când decis dacă tarifezi sau nu este: „rezolv ce mi-a cerut clientul sau nu?”. Dacă răspunsul e un „da” categoric, tarifezi fiecare secundă. Altfel… nu.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter