Îți iei notițe?

Îți iei notițe?

De când am trecut pe ebooks, am început să fac highlight la diverse pasaje. Ceva ce mi se părea interesant, ceva ce ar fi trebuit să aprofundez ulterior… Cert este că n-am revenit niciodată asupra lor. Niciodată.

Anul trecut am început să pun post-it-uri într-o carte. Am terminat un pachet de post-it-uri, la fel, n-am mai revenit asupra lor.

Am încercat să-mi iau notițe pe caiet, în aplicații (Evernote, Joplin etc), mindmapping, cartonașe etc; nimic n-a funcționat.

Privind în urmă, observ că niciodată n-am fost chiar adeptul luării, dari mai ales consumării notițelor din materialele educative.

Poate și pentru că am avut un noroc chior de profesori, care voiau să recităm întocmai ce ni se preda și nu am fost chiar încurajați să învățăm cum să învățăm ci doar să tocim.

Tu? Îți iei notițe? Revii periodic asupra lor?

4 Comentarii

Ady a scris

dacă citesc/aflu/studiez chestii în vederea utilizării lor (de exemplu, la job), iau notițe și le folosesc.
în facultate îmi notam anumite chestii pe care nu le înțelegeam ca să întreb profii de la seminarii. le verificam mereu și puneam întrebările.
la fostul job foloseam un sistem de micro-notițe, trebuia să studiez un document și să furnizez informații/opinii despre el, document care era în formă digitală, afișat pe ecranul computerului. pt că urăsc să am 7 ferestre minuscule deschise în același timp de ecran (nu vorbesc de tab-uri în bară), deschideam documentul, îmi notam pe o hârtiuță chestii despre el (anumite amănunte care mă interesau, în formă prescurtată), apoi deschideam mail-ul și compuneam o compunere despre document utilizând notițele. pare mai complicat decât ce făceam efectiv, dar da, îmi notam chestii pe care le apoi le utilizam.
când citesc pt plăcerea personală de obicei nu fac notițe. când se întâmplă să fac nu le mai utilizez/revăd niciodată.

Silviu a scris

Da, îmi iau notițe. Foloseam OneNote, dar de curând am descoperit Notion și mi se pare UI-ul mult mai tare. Dacă citești pe Kindle poți să încerci Readwise. Îți trimit periodic email-uri cu pasajele pe care le-ai subliniat din cărți.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter