Știi că antifurtul e (aproape) degeaba, da?

Știi că antifurtul e (aproape) degeaba, da? ©

Vorbeam cu cineva azi despre ce antifurt și-a luat pentru bicicletă și cât de bun va fi el în înfrângerea potențialilor atentatori la siguranța bicicletei. Omul era super convins că o bucată de lanț stă în calea unui om hotărât.

Adevărul este că un antifurt – de orice fel, de bicicletă sau de mașină – sau o alarmă sunt pentru oameni… cinstiți. Adică genul ăla de oameni care n-ar fura ceva de valoare, dar n-ar… refuza dacă ar găsi acel ceva.

Un antifurt este pentru liniștea personală și atât. Sper că știți că majoritatea antifurturilor (dacă nu toate?) nu au foarte multe șanse în fața un banal clește, da? Știi cât durează să tai ceva cu un clește de genul? Vreo cinci secunde.

Asta așa, pentru liniștea voastră.

5 Comentarii

Empire a scris

Nu sunt degeaba si nu sunt nici placebo. Bicicleta poate fi furata de oameni care vin special sa faca asta (cu un cleste de-ala in buzunar) sau de oameni aleatorii care vad bicicleta oriunde pe strada. Cei care vin pregatiti sa o fure pot face asta fara probleme. In schimb elimini 90% din riscul sa-ti fure cineva care trece ocazional acolo si vede oportunitatea sa ti-o ia. Plus ca intr-un loc public, un om care se suie pe bicicleta ta si pleaca nu trigger-uieste nimic oamenilor din jur. In schimb unul care iti taie antifurtul poate alerta pe cineva. Bineinteles, eu vorbesc de utilitatea legarii bicicletei cu antifurt pentru perioada limitate, in timpul zilei, nu in fiecare noapte pe scara blocului la parter.

La fel e si cu incuietoarea de la usa casei tale, majoritatea usilor de pvc sau lemn pot fi deschise/rupte cu un simplu picior sau o ranga, dar tot e mai bine decat fara, pentru ca una e sa rupi o usa si una e sa o deschizi fara forta (faci galagie, usa cu semne de rupere poate alerta pe cineva care trece ocazional prin dreptul ei samd).

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter