Nu-mi place Tailwind

Nu-mi place Tailwind

Laitmotivul CSS-ului a fost faptul că permite separarea stilului de markup și toate avantajele ce vin din treaba asta (e.g. refolosirea unui stil în mai multe locuri).

După care… vine Tailwind cu o abordare de genul „hey, ce-ar fi să ai un stil pe clasă, cu câte 10 clase pe element?” și cu rezultate de genul ăsta:

(extras din filmul ăsta)

Am văzut că Tailwind este foarte împins, mai ales de Adam Wathan, dar abordarea asta mi se pare… cam tâmpițică. În loc de a avea stiluri inline, ai câte o clasă pentru fiecare stil inline și… doar folosești nenumărate clase. Și le repeți. Deci renunți la acele lucruri care fac CSS-ul… util.

Practic muți toată stilizarea în… markup.

Ok, să zicem că e util în stadiul de prototipare, dar să pui treaba asta în producție și să trebuiască să faci mentenanță peste jumătate de an? Brrr, mă ia cu frisoane doar când mă gândesc…

4 Comentarii

Florin Frătică a scris

Folosesc Tailwind.css de când a apărut și nu m-aș mai întoarce la Bootstrap sau altceva.

Când lucrezi ca fullstack dev e destul de clar că nu o să excelezi la toate, iar pentru mine partea de CSS scârțâia mostly din cauza proiectelor pe care am lucrat (aplicații interne, majoritatea aveau o temă de Bootstrap și foloseam ce componente avea, nu prea conta așa de mult UI/UX-ul). Tailwind a prins foarte bine la această categorie de programatori, cei focused pe backend, care vor totuși să facă interfețe mai friendly / unice fără să mai stea să scrie CSS.
La frontend devs feedback-ul a fost mixed. Cred că asta e pentru că Tailwind e ceva diferit, dacă ai lucrat cu CSS atâția ani te scoate din zona de confort.

Problema pe care o prezinți tu în articol este adresată în documentație: https://tailwindcss.com/docs/extracting-components.

Give it some time pentru că provocările pe care le aduce Tailwind sunt rezolvate iar avantajele sunt foarte multe.
Sau poate nu e pentru tine.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter