Voi știți cum arată îngerii?

Biserica ne învață – prin picturi și icoane – că îngerii sunt creaturi frumoase, cu o pereche de aripi pe spate. Pe de altă parte, Biblia ne spune cum arată îngerii:

Each of the cherubim had four faces: One face was that of a cherub, the second the face of a human being, the third the face of a lion, and the fourth the face of an eagle.

[…]

20 These were the living creatures I had seen beneath the God of Israel by the Kebar River, and I realized that they were cherubim. 21 Each had four faces and four wings, and under their wings was what looked like human hands. 22 Their faces had the same appearance as those I had seen by the Kebar River. Each one went straight ahead.

sursa

Pe scurt: creaturi cu patru fețe: de om, de leu, de vultur și de… heruvim.

Zău că e de înțeles de ce fiecare interacțiune a îngerilor cu oamenii începe cu:

NU TE TEME!

Omul modern – obișnuit cu știrile de la ora cinci – probabil s-ar căca pe el de frică dacă i-ar ieși în cale o creatură cu patru fețe! Darămite unul din epoca bronzului!

3 Comentarii

Andrei a scris

Heruvinii nu sunt îngeri mesageri, ei sunt gardieni. După ce a aruncat oamenii din grădina Eden, Dzeu a pus de pază un heruvin cu o sabie de foc, apoi prin alte cărți ale bibliei întâlnești instrucțiuni clare ale lui Dzeu date oamenilor în care are încredere, cum anume să decoreze chivotul sfânt, tronurile lor, musai cu heruvini sculptați în lemn fin de măslin. Îngerii trimiși de Dzeul evreu oamenilor se arătau de obicei în formă umană, dar nu știa nimeni cum arătau, în biblie nu e menționat că îngerii ( angels, nu arhangheli, serafimi sau heruvini) au aripi, dar vin din cer și de aia au fost asociați de popor cu păsările.

Gigel Anonimu' a scris

O teorie misto pe care am auzit-o.

Sa presupunem ca oameni ar coloniza si terraforma planeta Marte (aer respirabil la suprafata + culturi). Toate bune si frumoase doar ca peste vreo 30-40 de ani pamantul se duce pe apa sambetei si colonia de pe marte e tot ce ramane. Astia scriu in loguri digitale ce s-a intamplat si evident povestea se transmite si pe cale orala.
Pe masura ce trec generatiile tehnologia incepe sa sa strice si nema replacements ca pamantul e mort. Pe Marte industria nu poate sa creeze piesel de schimb.

Asa ca oamenii o iau de la zero cu cultura si tehnologia -basically ancient times. Dar povestea despre cum au venit ei de pe pamant intr-o nava spatiala si cum pamantul a fost distrus tot se transmite pe cale orala.
Dat fiind insa faptul ca tehnologie neam multe referinte se pierd sau sunt traduse aiurea (vorbim de multe generatii).

Acu’ sa zicem ca oamenii vor sa pastreze asta si in scris si scriu o carte (incepand cu papirusuri sau ce au la indemana si continuand cu carte legata). Pe masura ce cartea este tradusa si rescrisa cu fiecare generatie din nou se pierd referinte sau anumite lucruri sunt omise.

Ei bine acu’ imagineaza-ti acelasi lucru doar ca s-a intamplat pe Pamant si cartea aia e Biblia.

Am auzit-o de la un invitat a lui Joe Rogan.

Andrei a scris

@Gigi, am văzut emisiunea și eu, totuși nu explică mai nimic, doar presupune ceva fără dovezi ( adică nu e ceva fantasy ca teoria creației dar nu sunt dovezi). Avem teoria evoluției cum ne-am format, e susținută de dovezi din multe domenii și să spui că poate am venit de pe o altă planetă din sistemul solar e ca și cum ai presupune că noi oamenii suntem urmașii unor ființe inteligente subacvatice pentru că planeta noastră e acoperită de apă în proporție de 70%, doar că ne-am adaptat la suprafață fiindcă aici sunt cele mai multe resurse.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter