„Max 2-3h/săptămână!”

„Max 2-3h/săptămână!”

Când căutam bicicletă, cam asta credeam eu: voi merge 2-3h/săptămână, probabil după o lună-două voi abandona bicicleta pe balcon. Lucrurile stau cam așa:

Două-trei ore zilnic.

Aplicația Mi Fit zice că am 120km făcuți dar, având în vedere că nu i-am dat drumul de fiecare dată ȘI că nu detectează tot timpul activitatea, estimez cel puțin dublu acestei distanțe.

Dacă ești începător și/sau nu vrei să mergi pe carosabil, uite câteva din cele mai bune locuri prin care poți pedala în Constanța (găsite de mine până acum):

  • Bulevardul Ferdinand, partea dinspre Port. Trotuarul este lat și sunt doar câteva străzi la care trebuie să oprești (Fantasio și Miga);
  • Bulevardul Tomis. De la Primărie până la Capitol ai pistă, de la Capitol la Dacia ai trotuar lat (și nou!) cu foarte puține străzi. Am impresia că lungesc și pista (în zona Spital – Ion Rațiu), deci yay! (să urci de la Dacia la Rațiu este… horror)
  • Bulevardul Lăpușneanu, de la Dacia până la Dobrogea este trotuarul lat ȘI ai tei înfloriți.
  • Bulevardul 1 Mai, Gară – Km 4: trotuar lat, străzi puține.
  • Bulevardul Mamaia, de la Delfinariu până în Mamaia (în Mamaia este pistă de biciclete de la Hotel Parc până la Butoaie).
  • Nu cred că ar trebui să recomand parcuri; majoritatea sunt foarte populate și chiar nu vrei să-ți sară vreun copil în față…

4 Comentarii

laufer a scris

Știi că în mod normal nu ai voie cu bicicleta pe trotuare. Din păcate în lipsă de piste la noi… De aceea eu prefer să-mi pun bicicleta pe mașină și mă duc până în Mamaia sau Carrefour și ocolesc lacul, Ovidiu – Lumina – Navodari – Mamaia.

dam167 a scris

Pentru distanță și viteză ar trebui să-ți iei un ciclocomputer – aveau Decathlon ceva wireless pe la 75 de lei. Ceva îmi pare ciudat acolo, 16 km în 2 ore jumate? Ai făcut pauze lungi cu aplicația pornită?

Distanța e ok chiar și măsurată cu telefonul, dar la viteză nu prea le nimerește, chiar și Strava. Ca să simți că mergi cu bicicleta ar trebui să ai o medie de aprox. 15km/h – poate mai puțin dacă te plimbi doar, dar bine peste 10.

1334 sunt calorii arse? eu am ars 1883 în 72 km – cam 3h20min.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter