Click!

Click! ©

Cred că așa pot caracteriza modul în care învăț/asimilez lucruri: învăț teoria unui concept nou și încep să folosesc și forțez până totul capătă sens. Uneori iese, alteori nu.

Exemple sunt cu nemiluita: Git, OOP, unit testing, React (și Redux), Vue etc.

Iar asta dintr-un motiv simplu: îmi setez (inconștient) niște așteptări de complexitate extrem de ridicate și, când mă apuc să fac ceva, mă autosabotez în tot felul (e.g. mai citesc articolul ăsta despre subiect și mă apuc de treabă; mai urmăresc videoul/cursul ăsta și gata).

Și toată treaba asta se întâmplă în ciuda faptului că știu că așa funcționez, ceea ce este și mai frustrant, că atunci când dau de ceva cu adevărat complex, nu pot evalua corect situația. Mi s-a întâmplat și asta de câteva ori (e.g. acum mulți ani am fost overconfindent și am încurcat clientul, când i-am zis că rezolvăm un proiect pe o tehnologie ce nu am putut să o stăpânesc în timp util; evident, n-am rezolvat…)

Ultimul exemplu: Annotations în PHP 8. Am citit un articol, n-am înțeles chestii. N-am înțeles nici din manual chestii. Mai aștept puțin, cel mai probabil nu sunt … pregătit să înțeleg conceptul ăsta.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter