O știi pe aia cu „eu ce fac azi?”

O știi pe aia cu „eu ce fac azi?”

Azi aveam chestii de făcut.

Dar mi s-a părut că pneul s-a cam tocit. Comparativ cu modul înc are arăta inițial, cu „crampoane” pe toată suprafața, este… să zicem îngrijorător de neted. Probabil că mai merge 2-3-500km, probabil că nu, n-am de unde să știu.

Așaaa… după cum spuneam, aveam chestii de făcut în Learndash și clientul așteaptă un quote mâine. Și având în vedere că este un mini-ecosistem nou, trebuie să mă documentez.

Dar cauciucul sufletului îmi râcâia creierul.

Dă-i cu editorul deschis pe un monitor, cu browserul pus pe anvelope pe un alt monitor și documentează-te despre… ce înseamnă 54-622. Ce înseamnă 29×2.10. Dacă vreunul din aceste numere pot varia pentru a intra pe janta mea.

Ce marcă? Michelin? Continental? Vreo alte două mărci de care n-am auzit dar care se pare că sunt mari și tari în lumea cicliștilor? No name-uri? Brand-ul Decathlon? Care sunt mai bune pentru asfalt? Alea all-terain sunt bune? Ce înseamnă „talon rigid”? Am nevoie de anvelopă pliabilă? Pneuri la 40 lei sau la 650 lei bucata? De ce la unele scrie greutatea maximă, la altele nu? Ce să aleg pentru nu ajunge să dau pe cauciucuri jumătate din valoarea bicicletei? (nu m-aș duce mai sus de… să zicem 80 lei).

AAAAAARGGGHHHHHHHHH!!!!!!

Este obositor când ai extrem de multe opțiuni, este, cumva, foarte asemănător cu atunci când nu ai nici o opțiune. Cred că mă duc la service, îi zic „încalț-o cu ce vrei tu” și aia e. Să ia altu’ decizia asta în locul meu!

Eh, cel puțin la saboții de frână nu am la fel de multe opțiuni…

11 Comentarii

FKT a scris

Salut, te citesc zilnic cu mare drag, deși nu prea comentez pe aici… Avem așa : anvelopele pliabile, le poți monta, demonta mai ușor, in rest același rahat ca și cele cu sârmă in talon;
– recomand Continental, la cramponate minim 29×2.0 sau cel mai bine ar fi 29×2.4, dacă te dai mai mult în oraș atunci poți să pui anvelope de touring pe 28 de inchi.
Am să-ți las câteva linkuri în următorul comentariu.

Ionuț Staicu a scris

@FKT: Păi și pot pune anvelopă de 28 pe jantă de… 29?

Pe Maros am stat și eu în majoritatea timpului, au o gamă foarte mare de produse. Dar nu m-am lămurit prea bine la dimensiuni.

54-622 / 29×2.1 e ce am eu.

Pot pune 29×2.4? sau 29×2.0? Care e diferența? De ce aș vrea 2.4 și nu 2.0? (sau invers) Sau 50×622?

FKT a scris

@Ionuț Staicu: janta e de 28 și la mtb și la cursiere și la touring, anvelopele mtb sunt de 29, lățimea anvelopei este reprezentată de 2.0, 2.2, 2.4 sunt inchi, cu cat mai lat, cu atâta amortizează mai bine denivelările, dacă vrei viteză atunci alegi ceva mai îngust, de touring, 28×1.8, 28×1.6 dar sacrifici confortul oferit de lățimea și înălțimea celor de 29.

Laurentiu a scris

eu ti-as recomanda sa cumperi ce scrie pe cauciuc, ptr 100% compatibilitate.
Mai mult, cred ca poti da o tura si la decathlon, sigur iti dau un sfat bun baietii de acolo.

totusi, cati km ai facut cu ea de a ajuns cauciucul asa de tocit, abia ce ai cumparat bicicleta.

Ionuț Staicu a scris

@Laurentiu: păi… cred că am trecut de 400km (99.9% pe asfalt). Dar presupun că cea mai ieftină bicicletă nu a venit cu niște cauciucuri excelente all-terrain, so there is that :D

La Decathlon… oamenii de la raft nu mi-au lăsat niciodată impresia că ar ști foarte multe detalii (o pretenție stupidă, de altfel, sunt sute de produse acolo, nu pot cunoaște caracteristicile întregii mărfi…) iar omul de la service este copleșit de volumul de muncă. Ultima dată când am fost zicea că are câteva zeci bune de biciclete de reparat. Știu cum e să fii în situația asta și nu vreau să-l bâzâi cu întrebări banale :) (sunt perfect conștient că întrebările astea sunt banale!)

Cât despre „ce scrie pe cauciuc”: presupun că janta e cea care dictează dimensiunile, iar ce a venit „din fabrică” nu e musai să fie 100% optim (mai ales că pneul de pe spate era cumva… ieșit din jantă într-un loc)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter