🚲Alegeri bune, alegeri proaste…

Până la urmă am luat Continental Double Fighter III, arată așa:

Linkul e ăsta, dar momentan face redirect la home…

Am luat doar pentru spate, că ăla era mai uzat, să vedem cum se comportă și cum se tocește (înainte să-l schimb și pe ăla de pe față).

Se simte foarte, foarte mișto, chiar dacă balonajul este un pic mai mic decât ce aveam înainte (este 50-622, aveam 54-622), mă așteptam să simt gropile mai rău, dar… ori mi s-a tăbăcit partea dorsală, ori altceva. Cert este că se simte foarte bine, de pedalat pare că pedalez mai ușor. Dublu plus bun, ca să zic așa.

Am băgat 3.5bar, dar cred că mâine mai bag puțin, mi se pare că se turtește un pic prea mult. Am presupus – greșit, aparent – că o greutate mai mare a călărețului cere o presiune mai mică în roți, dar… se pare că nu prea. Oh well, învățăm.

Asta a fost alegerea bună. Alegerile … mai puțin bune acum:

1. Levierele de plastic. N-am mai schimbat niciodată un cauciuc până acum, deci am luat trei. Să fie. A fost nevoie de unul singur, și ăla timid. Dacă dezumflam camera de tot, mă descurcam și fără.

Ca o paranteză: dacă ești tipul DIY și ai cheie pentru a desface roata, schimbarea pneului este o treabă ușoară, a durat vreo 20 minute cu tot cu îndepărtarea mizeriei de pe lanț, pinioane, schimbător șamd. E prima dată când fac asta, deci… yay.

2. Furtunul pentru pompă: aveam o pompă de acum mulți ani. Cu manometru, în condiție bună, dacă astupam evacuarea, sărea acul manometrului peste 4bar, deci am presupus că e ok. Doar furtunul lipsea. Deci am făcut pasul logic: am luat furtun. Am aflat că pompa nu este ok, nu pot să umflu nici măcar 1bar. FML. O să umflu baloane și mingi copiilor din fața blocului pentru tot restul vieții!

În altă ordine de idei un exemplu de brand awareness făcut mișto: nu e prima dată când mă duc la o vulcanizare din cartier să-mi dea un fâs în roată. Nu mi-au luat niciodată bani, ba chiar au bufnit în râs: „cum să luăm bani pentru așa ceva?!”. Dacă oi avea probleme cu roțile la mașină, unde crezi că mă duc? Exact!

5 Comentarii

FKT a scris

Ai facut o alegere buna, pe fata 2.8-3 bari…. cand te saturi de bicla asta ieftina, una de 5-6000 de ron e ca trecerea de la dacia 1300 la Mercedes nou, o sa faci lejer 60-100 de km in cateva ore. poti pune camere si anvelope de cursiera pe rotile astea, sa vezi acolo sprint si viteza, dar trebuie blocata cursa furcii pentru mai multa rigiditate, spor la pedalat.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter