Nu există „bootstrap developer”

Nu există „bootstrap developer”

Eu am început web-dev într-un moment… optim al evoluției internetului, ca să zic așa. Lucrurile, în ciuda faptului că existau – și erau necesare, de cele mai multe ori! – zeci de hack-uri și de work-around-uri pentru browsere, erau simple.

Simple la modul că puteai face un site întreg doar cu Notepad și fără conexiune la internet. (Bine, pe de altă parte, la începutul anilor 2000 era de-a dreptul neobișnuit să ai o conexiune permanentă…)

Prin urmare, am profitat din plin de treaba asta și am folosit orice work-around disponibil. Printre ele se afla și jQuery. De fapt, la începutul blogului, sunt sigur că am și scris că nu știu JavaScript, știu doar jQuery. Și cam așa era, nu știam să fac mare lucru în afară de a folosi selectorii CSS sau a combina niște plugin-uri disponibile. Nu eram foarte mândru de situație, dar… era ce era, plătea facturile, ca să zic așa.

Dar nu-mi aduc aminte să mă fi „marketat” vreodată ca „jQuery developer”.

Introducerea asta lungă a apărut în urma acestui subiect pe forum. Bine, vreau să scriu de mai mult timp de asta, dar asta a fost… picătura care a umplut paharul, ca să zic așa.

Nu există „Bootstrap developer”.

Bootstrap, în ansamblu, a fost o chestie care a picat extrem de bine pentru foarte mulți, dar a fost foarte neînțeles de majoritatea. Încă de la început, Bootstrap a fost gândit ca o … bibliotecă? framework? (să-i zicem bibliotecă) pentru prototipare.

Știi cum se construiesc construiau mașinile? Se făcea o machetă de lemn și lut, să vadă cum arată, cum e aerodinamica și tot așa. Eh, asta este Bootstrap: lemnul și lutul web developerului, cu care încropește ceva rapid, să iasă MVP-ul.

Eh, iar treaba asta a fost complet neînțeleasă, prin urmare au apărut tot felul de abominații care suprascriu tone de CSS, de te crucești dacă acorzi câteva minute să te uiți prin sursă…

Bootstrap a fost gândit ca un Lego: pui piesele la un loc, construiești prototipul, vezi cum se comportă, construiești the real thing.

Bootstrap Developer este la fel de absurd ca postul de Constructor Lego

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter