🚲Voi claxonați?

🚲Voi claxonați? ©

Cred că am mai spus pe aici: încă nu am încredere în forțele mele (dar nici în reflexele celorlalți participanți la trafic!) pentru a merge pe carosabil. Prin urmare, îi dau frumușel pe trotuar. Mi-am găsit locuri pe care pot merge, e ok (adăugăm și bd Lăpușneanu; chiar dacă nu are trotuar foarte lat, este … biciclibil)

Eh, și pentru că știu că nu sunt „la mine acasă”, de fiecare dată când văd pietoni, dau un țâr scurt, de atenționare, să nu facă oamenii mișcări bruște. Dacă nu se dau la o parte, aștept, merg în spatele lor, nu mă grăbesc nicăieri.

Darrrrrrr…. Am auzit o grămadă de vociferări, una țipa „nu mă vezi că stau???”, alta începuse să țipe „asta nu e pistă de bicicliști!!”. Ceea ce mă face să cred: claxonatul ăsta de curtoazie nu prea se… practică? Fac ceva greșit?

(în altă ordine de idei, am băgat 4 bari în roata din spate, nu sunt sigur dacă îmi place sau nu…)

15 Comentarii

Ionuț Staicu a scris

@Mălin: Teoretic ar trebui să merg pe șosea. Practic, nu sunt pregătit să o fac: nu am echilibru destul de bun, nu am orientarea destul de dezvoltată.

Dacă am de ales între a plăti amendă vs a fi lovit de mașini, o să aleg amenda :)

Când am pistă, o iau pe pistă. Când nu, nu.

Roadie a scris

@Ionuț Staicu: Este ilegal sa mergi cu bicicleta pe trotuar, iar amenda este mai mare decat daca ai merge cu masina pe trotuar.
Pe langa faptul ca e ilegal sa fii acolo, nu e frumos sa claxonezi pietonii „la ei acasa”, precum chiar tu ai scris. Daca nu reusesti sa treci de cineva, mergi foarte incet, opresti si chiar te dai jos de pe bicicleta si mergi pe langa ea daca e nevoie. Asta in timp o sa-ti intareasca skillurile pe bicla si in final o sa te plictisesti de dat jos si o sa mergi pe sosea.
Pe carosabil, acolo pe unde ar trebui de fapt sa mergi, nu trebuie decat sa te comporti ca si cum ai fi sofer: mergi pe margine, dar nu lipit de bordura, ca sa fii vizibil, respecta prioritatile si semnele de circulatie, semnalizeaza.
Nimeni nu-si propune sa mearga „la vanatoare” de biciclisti, soferii sunt nervosi cand intalnesc pe cineva care nu respecta regulile.
La fel si pietonii cand vad pe cineva pe trotuar pe bicicleta/trotineta. Iar daca mai si claxoneaza…:)

Ionuț Staicu a scris

@Roadie: Păi EXACT așa fac:

Pe langa faptul ca e ilegal sa fii acolo, nu e frumos sa claxonezi pietonii „la ei acasa”, precum chiar tu ai scris. Daca nu reusesti sa treci de cineva, mergi foarte incet, opresti si chiar te dai jos de pe bicicleta si mergi pe langa ea daca e nevoie.

Claxonatul este un țâr scurt, să-i avertizez că sunt în spatele lor (că altfel sunt silențios ca un ninja :w00t: ) și să nu facă vreo mișcare bruscă. Dacă se dă la o parte, bine. Dacă nu, iar bine: dacă am pe unde ocoli, ocolesc, dacă nu, merg în ritmul pietonilor :)

Niciodată n-am claxonat insistent, nu m-am enervat că nu s-au dat sau mai știu eu ce.

Roadie a scris

@Ionuț Staicu: Nici nu te-am banuit ca ai fi fost tu nervos:) Incercam sa-ti explic de ce se enerveaza ei atunci cand ii claxonezi.
Spor la pedalat si pe masura ce vei capata experienta o sa vezi ca nu mai ai nicio problema in trafic.

Gigel Anonimu' a scris

@Ionuț Staicu:
” Zilele trecute prin Mamaia au trecut câteva mașini foarte aproape de mine, m-au liniștit pentru următoarea săptămână :w00t:”
Da, o fi legea cu mersul pe carosabil da’ cand iti trece o masina de-asta la cativa cm…se pare ca lor nu le-a zis nimeni de legea asta. Daca n-ai pista de bicicleta e riscant AF sa mergi pe carosabil. E indeajuns o singura greseala din partea ta sau a unui sofer si pa pa integritate corporala.

Mdue a scris

Cea mai mare nesimtire posibila sa claxonezi pietonii pe trotuar. Cum ar fi sa te claxonez eu din masina pe tine, pentru ca d-aia……
Eu cand merg cu trotineta pe trotuar nu claxonez nici in ruptul capului, prefer sa opresc eu sau sa intru eu in zid decat sa deranjez pe cineva nevinovat. I-as impusca in cap cu mana mea pe astia care claxoneaza pietoni.

Mdue a scris

@Ionuț Staicu: sub nici o forma, orice claxon se traduce prin „da-te ba la o parte!”. Daca nu te poti abtine iar claxonul sclipeste in ochii tai si prezinta litere fusiforme cand este pus in foc, ia claxonul si arunca-l in ocean. Legat de ancora, incastrat in beton.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter