City vs Tăbăcărie

City vs Tăbăcărie ©

A început campania electorală și, evident, se atacă subiecte dureroase pentru localnici. Pentru constănțeni, astea sunt Cazinoul (s-au început lucrările de vreo jumătate de an), stațiunea Mamaia, transportul, cartiere mărginașe etc. Chestii … normale.

Una din dureri este cum City Mall a păpat o grămadă din parcul Tăbăcărie când l-au construit și alte minuni de genul. Doar căăăăă….

Pentru că în adolescență am frecventat Clubul Elevilor, ajungeam destul de des și prin parcul Tăbăcărie. În perioada aia – ’95-’00 – în zona în care este acum City Mall erau așa:

  • Un parc foarte asemănător cu cel de la Casa de Cultură – i.e. plin de beton – dar avea câteva rânduri de tufișuri. Dar betonul era baza, ca să zic așa;
  • Ruina unui restaurant (Dobrogea);
  • Clubul radioamatorilor – ăsta era, într-adevăr, înconjurat de copaci;
  • Un soi de depou pentru tramvaie (mai sunt și acum câteva șine)

Practic, parcul Tăbăcărie propriu-zis începea după Teatrul de Vară. Și să vezi chestie, teatrul ăsta – ruina lui, mai bine zis – este încă acolo. La fel și Bd. Soveja.

A fost îndepărtată vegetație? Cu siguranță! Dar nu așa multă cum le place să acuze unii sau alții; majoritatea damage-ului a fost făcut asupra… ruinelor, tufișurilor și a betoanelor, nicidecum nu a rupt din frumusețea sălbatică a acelui loc pitoresc.

Ah, dacă vreți să vorbim despre cât de jegos e lacul Tăbăcărie, sau în ce hal arată „malurile” (faleza, buzele de beton, nu știu cum să le zic)… asta e o cu totul și cu totul altă discuție.

Un Comentariu

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter