Păi și ce faci cu discurile?

Păi și ce faci cu discurile?

Metallica a re-înregistrat S&M. Bineeeee, fieeeee, este S&M 2, cu câteva piese noi, nu doar aceleași piese cântate și răscântate de 30 de ani….

Și e și în ediție deluxe:

Conține albume foto, viniluri, pene de chitară șiiiiii…. CD-uri.

Acum, varianta deluxe este clar că e pentru colecționari, care nu cumpără în mod deosebit albumele pentru a le asculta în format fizic. Sau, dacă sunt audiofili, vor asculta vinilurile, nicidecum CD-urile, care, chiar dacă permit o calitate înaltă, nu sunt chiar… apreciate de audiofili.

Și întrebarea mea este: de ce nu vin piesele pe.. stick USB, de exemplu? FLAC, eventual, să împace pe toată lumea… Adică na, sunt convins că un stick usb are mai multe șanse să fie folosit decât un CD, nu?

Chiar, mai ai unitate optică? Fie CD audio, fie la PC/Laptop.

5 Comentarii

dam167 a scris

De ce zici că CD-urile nu sunt apreciate de audiofili? În momentul de față CD-ul e cel mai ok mediu de stocare pentru muzică, mai ales că îi poți face rip cum vrei tu pentru a asculta de pe o sursă digitală. Stick-urile și/sau DVD-urile nu sunt așa fiabile, mi s-ar părea de-a dreptul ciudat să nu vină pe CD ceva pentru colecționari. Eu am un PC cu unitate optică și una externă și sunt ieftine, chiar dacă nu mai ai CD player (deși m-am tot gândit să-mi iau unul).

Apropo, dacă vrei acum să cumperi muzică (albume) sunt mai ieftine CD-urile decât muzica în format digital (pe hdtracks.com de exemplu). Nu știu dacă n-au ajuns încă ecologiștii pe acolo sau e vreun cost de licențiere, dar dacă urmărești și ofertele, CD all the way – mai ieftin și mai bun.

Cred că ești sarcastic cu vinilurile (?), muzica în format digital și cea în format analogic se completează una pe alta, nu se exclud.

Ionuț Staicu a scris

@dam167: În toate discuțiile audiofile CD-urile sunt… evitate. Eu personal găsesc mai bună calitatea CD-urilor (și, cel puțin teoretic, din punct de vedere tehnic, așa și este), dar hei.

Ultimul CD cumpărat a fost acum… vreo 15 ani, nu cred că mă ajută prea mult deal-urile de pe hdtracks :)

Despre unitatea optică: or fi ieftine dar în PC-ul meu efectiv nu am loc pe placa de bază unde să o înfig. Stau cu unul sau două HDD-uri pe bară că n-am destule porturi SATA :w00t:

MifTy a scris

@Ionuț Staicu: „Stau cu unul sau două HDD-uri pe bară că n-am destule porturi SATA :w00t:”

… pui „lăbussa” şi iei un controller SATA pe mini-pciex, sau cum căcat le mai spune la alea două sloturi mititele de pe lângă slotul sau sloturile pci-express, şi pe care nu prea am văzut să le folosească nimeni, şi gata! :D

cercul complet, că la vremea când aveai 64 de mega de ram, umblam toţi după controllere IDE pe pci, fix pentru că nu ne ajungeau alea două/patru unităţi IDE în pc… sau un controller USB suplimentar, să ai mai mult de 2 porturi USB, numărul default pentru multe plăci de bază din vremea aia.
de fapt, ar fi chiar recomandat USB-ul, dat fiind că windows are boala să „fixeze” portul USB „cutare” pe cutare device, ce-o fi el, stick, card reader, hdd extern, alte alea, şi să mârâie (a se citi „instalat drivere”… iar!) de fiecare dată când îl bagi în alt port, şi pentru că umblăm toţi cu stickuri în buzunare, nu cu cd-uri sau dvd-uri! :D
nu mai zic că practic cam orice periferic extern e acum pe usb, fiecare cu pretenţia să fie conectat prin port nativ, nu prin hub extern, şi efectiv, 4/6/8 porturi integrate în placa de bază nu ajung!

plus păsărica cu USB3!
am un vecin, la vremea aia, când abia apăruse USB 3-ul, cică „trebuie să-mi cumpăr pc nou, că mi-am luat un stick usb 3, şi n-am în pc usb 3!
– păi şi nu ştiai că n-ai usb 3 când l-ai luat?
– păi era la ofertă, puteam să scap ocazia???” :))))))))))))))))))))))))))))
deh… unii cu tigăile, alţii cu stickurile usb. 3. :D

dam167 a scris

@Ionuț Staicu: Am observat că în general se evită discuțiile despre surse, inclusiv în review-uri – adică cineva face un review la căști de 2 mii de euro dar nu spune de unde pune muzica. Sursa contează, dar în general diferențele mari le vezi la echipament, pentru că dacă ai un echipament super scump poți asculta și Spotify și tot o să-ți placă. Vinilurile moderne se fac după remasterizări pe CD-uri, deci nu mai e același lucru cu alea vechi, înregistrate analogic. Cam totul, de altfel, vine de pe CD-uri așa că ar fi oarecum logic să cauți direct CD-uri.

Pe hdtracks e muzică în formate necomprimate, nu CD-uri. La CD-uri am văzut reduceri, în magazine, de asta ziceam că e mai avantajos – eu îmi luam într-o vreme din Metro albume populare pentru că le găseai la 20-30-40 de lei, față de 50-60 standard în librării.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter