🚲Rant: piste doar cu numele

🚲Rant: piste doar cu numele ©

În drum spre Năvodari – din mașină – se văd piste de biciclete. De la ieșire din Mamaia până la intrare în Năvodari este pistă!

Îi zic nevestei: uite mă, ășta abia au făcut level up de la comună la oraș și pac, au deja mai multe piste de biciclete decât ditamai metropola!

Și am făcut ce face orice om normal când vede o pistă: scoate bicla din buzunar și începe să pedaleze!

Bai omule… ăla care a semnat de primire (i.e. că pista e bună și gata de folosit) ar trebui pus să se plimbe pe acolo. Așa, de dragul… pistei.

Am dat de niște borduri înalte cât Casa Poporului. Și nici măcar nu era uniformă această mărime a lor, coborai de pe una joasă, te trezeai că trebuie să urci pe una de 20cm. Sau invers. Super frustrant să trebuiască să faci asta la fiecare străduță!

Apoi, pe podul de la Năvodari, sunt niște … stâlpi oblici , care țin stâlpii mari. Dar nu toți stâlpii, doar unii. Și sunt oblici într-un fel tâmpit: dacă mergi noaptea pe acolo, îți cam spargi căpățâna.

În Mamaia, distanțare socială my ass. Marți seară nu poate fi atât de aglomerat, right? WRONG! Umăr la umăr! Iar asta după Butoaie (spre cazino), unde, teoretic, nu este chiar atât de aglomerat. Am ieșit pe stradă, era mai liber…

În altă ordine de idei, mi-am luat far. Mâine vine, să vedem cum e :)

2 Comentarii

dam167 a scris

Nu vreau să cobesc, dar sper să fie destul 200 lumen 🙂. La un moment dat am văzut pe undeva că ar fi bine să ai undeva pe la 400 dacă vrei să și vezi ceva, dar poate e suficient și 200.

Majoritatea pistelor sunt făcute doar ca să existe piste. Pe lângă că nu există o legislație clară pentru proiectarea lor, recomandările (sub formă de STAS românesc la un moment dat) rar pot fi respectate din cauza infrastructurii existente. O să mai dureze până se va schimba cu adevărat infrastructura la noi.

Ionuț Staicu a scris

@dam167: Și eu sper să fie suficient. Nu merg foarte mult noaptea în locuri cu adevărat întunecoase, deci … vedem.

Cât despre piste: chiar nu cred că e o limitare de infrastructură. Ok, înțeleg că nu ai spațiu să faci piste de 2m lățime, dar borduri înalte? Asta ori e prostie, ori rea voință.

E ca podul peste Someș: „suntem prea proști să-l mutăm”. Alții fac poduri de zeci de kilometri, noi ne împiedicăm la unul de 100m :)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter