🚲Ce am în rucsacul de biciclist

🚲Ce am în rucsacul de biciclist

Mă gândesc că nu oi fi eu ultimul care și-a luat bicicletă și gata, nimeni nu mai are nevoie de informații. Așa că uite informațiile de care mi-ar fi plăcut să mă împiedic în iunie, când mi-am luat jucăria:

  • În primul rând… rucsacul. Am luat de la Lidl unul la vreo 50-60 lei. Ai nevoie de ceva micuț, ușor DAR compartimentat. Bonus points: are cleme care se închid pe bust, să nu sară în toate părțile.
  • Produse de igienă: șervețele umede, uscate, dezinfectant.
  • O pungă cu câteva măști de unică folosință (btw, am biciclit în tot orașul cu masca pe față, la 35°C; singura problemă cu masca era că-mi aburea ochelarii când opream, deci am așa o reținere când îi aud pe alții că nu pot respira cu masca pe față)
  • Un tricou.
  • O cameră de rezervă. Patch-uri. Pompă. Un spray antipană (ăsta urmează să vină). Știu, e overkill, dar după ce mi-am luat-o de cinci ori în două săptămâni… (da, a doua zi după ce am scris articolul am mai făcut o pană!!!)
  • O lanternă frontală și farul.
  • Leviere de plastic pentru cauciuc, o mini-cheie reglabilă și un multitool care îmi permite să fac majoritatea reglajelor necesare (ghidon, frâne, cabluri).

Toată povestea ajunge la vreo 1.5kg, dar în spate țin mai puțin, având în vedere că ultimele unelte le țin într-o geantă pe cadru.

Astea le iau după mine tot timpul, indiferent că plec prin cartier sau străbat orașul. A fost nevoie să mă ard o singură dată și să rămân pe drumuri ca să mă învăț minte :D

Acum oscilez și în a căra după mine sau nu un cablu de rezervă și câteva zale de lanț, dar cred că o dau în extreme…

7 Comentarii

dam167 a scris

Cam e overkill, dar dacă vrei să ai un service în spate asta e 😊. Pentru lanț ai nevoie de o cheie pentru lanț, există și multitool-uri care au, dar sunt mai grele și mai incomod de folosit – dacă se rupe lanțul îl poți scurta puțin ca să ajungi acasă și folosești viteze în consecință.

Dacă tot cari 2 kg aș mai adăuga o vestă reflectorizantă și niște mănuși (orice faci te murdărești destul de rău).

Empire a scris

Eu am facut 170km in ultimele 2 saptamani si nu am nicio scula la mine. Daca fac pana sau orice alta defectiune, o leg in cel mai apropiat loc ce pare sigur si vin cu masina sa o repar. Defectiunile se repara mai greu cu scule proaste (cele care sunt usor de carat) si apoi ramai murdar rau pe maini. Plus ca nu ai cum sa ai scule la tine pentru orice fel de problema. Iar la faza cu lantul, eu nu am vazut niciodata un lant rupt, deci sa umblii cu zale de rezerva si cu vreo scula de desfacut zale e chiar overkill. Mai bine fa-ti o trusa de reparatii in care sa pui scule de bicicleta si camere de rezerva. Cand ai o problema, suni sotia sa vina cu trusa de prim ajutor sau te duci acasa cu transportul in comun sau taxi sa o iei. Deci preventie (camere antipana, cauciucuri bune) si o solutie de avarie sunt suficiente cred eu.

Paul a scris

E frumos ca iei toate cele necesare pentru bicicleta, dar nu uita sa te gandesti si la tine, mai ales pe curse lungi.
Apa – e usor sa te deshidratezi fara sa simti.
2-3 batoane de cereale aruncate – uiti de ele, dar cand ramai fara energie/vine o foame subita ajuta.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter