Cost of doing business

Cost of doing business ©

Cineva pe Facebook a pus un clip în care menționa cât de nasoi sunt UpWork că îți iau nu știu ce procent, mai au câteva comisioane, mai au un abonament, mai au chestii. Chiar dacă am lăsat un comentariu acolo, fiind grup închis, am zis că ar fi bine să scriu și pe blog.

Cum obișnuiam să gândesc: în 2005-2006, când am început să lucrez pe Rentacoder, comisioanele erau de 15% din încasări, plus o sumă fixă la retragere, plus comisionul Western Union (sunt atât de bătrân că am prins internetul fără PayPal și fără Revolut!). În mintea mea, tariful meu era de .. nu știu cât luam atunci 20$/h sau ceva de genul. În realitate însă, tariful meu era de ~17$/h.

Cum gândesc acum: cât oprește platforma este un lucru asupra căruia nu am foarte mare control (poate doar să schimb platforma…), deci a încetat să-mi pese. Oprește 100% comision? Perfect, setez tariful meu PLUS 100%. Oprește 10% comision? Tariful meu PLUS 10%. Oprește comision la retragere? Acel comision se va regăsi în tariful meu. Altfel spus, reglez prețurile în așa fel încât primesc fix cât cer.

Sigur, poate fi un pic frustrant să vezi cât oprește platforma și să vezi cât plătește clientul, dar… hey, este cost of doing business.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter