Raționamentul celor care nu votează

Raționamentul celor care nu votează

Arată cam așa:

– pff, mă piș pe el de vot, votul nu contează, oricum deja s-a stabilit cine câștigă și cine nu;
– niște zile mai târziu: băi, tu ai observat că fix înainte de alegeri încep să repare străzi, să facă, să dreagă? Cred că le e frică!

Am văzut câțiva așa.

Păreri?

4 Comentarii

dam167 a scris

Eu aș spune că lucrările pe care le observă lumea sunt, în mare parte, o coincidență, nu un efort politic. Lucrările de drumuri, spații verzi și peticeala de infrastructură de obicei se finalizează toamna, de preferat înainte de începerea școlii/facultăților – normal, nu prea iese. În campania electorală oamenii sunt mai atenți, de asta au ei tot felul de filme. Dacă acum 6 luni se asfalta o stradă ar fi zis „Atât fac? o stradă?”, iar acum „Se zbat să […] pentru că le e frică!”.

Lucrările de infrastructură din orașe, ca investiții, durează ani, de multe ori nu se vede mare lucru într-un singur mandat, dar e de interes ca cei în al căror mandat se finalizează lucrările să se laude că ei au făcut, că e important ce se vede, nu hârtiile. Mi-e greu să cred că în plină campanie electorală politicienii se chinuie să peticească drumuri în loc să fie atenți la jocurile politice dar na, fiecare pricepe ce vrea.

Văd că mai nou pe internet se bate apa în piuă cu votul ăsta, când de fapt ce vrea fiecare să vadă la nivel de țară e ținut în loc de alte mii de oameni care nu-și fac treaba. Eu am mai scris câte un comentariu pe ici colo, dar nu interesează pe nimeni faptul că există n regii, administrații locale sau entități care avizează/autorizează și care nu reușesc să facă nimic – iarăși din n motive birocratice – dar hei, e mai ușor să înjuri câte un partid sau două și să zici că din cauza lor n-avem nimic. Votul e pentru altceva, nu pentru ca cineva să-ți repare iluminatul public pe strada ta – cu aia se ocupă altcineva, nu politicul.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter