E despre numere

E despre numere ©

Numărul de cazuri, numărul de decese, numărul de videcați. Au ajuns toate fix asta: numere. Nu mai reprezintă nimic, nu mai provoacă teamă, empatie sau orice altă emoție. Numere ca oricare altele. Ca cele de la loto, ca scorul de la un meci de fotbal, ca distanța până la soare sau ca numărul morților din Africa. Numere mari, fără îndoială. Poate prea mari pentru a putea fi înțelese.

Dar numărul cazurilor crește pe zi ce trece. Oare de ce, doar purtăm cu toții măști, nu?!

Am fost târât Am intrat de bunăvoie în City acum câteva zile și mă uitam la trecători. Presupun că e destul de complicat să pui câte un gardian la fiecare 150m care să se plimbe de colo colo și să le aducă aminte unora să-și pună masca oarecum corect.

E complicat să ceri asta când vezi inclusiv cerberii magazinelor, paznicii cu instrumentul diavolului în mâini cum te cipează cum te scanează și au masca pusă la mișto. Îi întrebi de ce și îți aruncă o privire sictirită. Zi mersi că nu-ți ie vreo scatoalcă!

Școlile? Altă distracție. Vezi părinții cum stau buluc la poartă dimineața. Vezi părinții cum stau buluc la poartă și după-amiaza. Doi metri distanțare socială? Mare minune dacă-i mai mult de jumătate de metru!

Autobuzele? La absolut fiecare autobuz din Constanța se repetă în difuzoare: „urcați doar pe ușa din față, coborâți pe ușile din spate”. Heh, doar nu se pune CTBus cu bravii și liberii daci. Buluc pe toate ușile, indiferent că-i urcare sau coborâre.

Am vrut să-mi iau o șaorma. Mă uit la șaormăreasă: ciuciu mască. Mă duc la altă șaormărie. Mă uit la șaormar? Masca pe bărbie. Îmi iau suvlaki de la Nikos? Măștile pe nas. Peste tot în food court lucrurile arată la fel. Îmi aduc aminte și mă cuprinde groaza când îmi aduc aminte de fiecare comandă făcută de acasă

Dar da, cazurile cresc.

Nimeni nu știe de ce, doar respectăm normele, nu?

Un Comentariu

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter