Nu (mai) am răbdare să mă uit la filme

Nu (mai) am răbdare să mă uit la filme ©

Nu aș putea spune că am fost vreun cinefil înărit vreodată. Mă uit la câteva seriale împrăștiate de-a lungul anului și uneori mă mai duceam la cinema, să văd vreun film overhyped și să ronțăi niște popcorn overpriced.

Acasă, chiar dacă am și HBO și Netflix, rar mă pot uita la un film cap-coadă (sau seriale, dacă mă gândesc mai bine…). Și am două idei în sensul ăsta:

  • Am început să realizez că de multe ori nu poți băga în 2h (sau mai puțin!) suficientă poveste pentru a face un film epic. Sigur, poți face un film bun, poate chiar memorabil, dar e greu să dezvolți personaje, backstory, context și toate cele într-un timp atât de scurt. Iar scurtăturile astea încep să mă enerveze…
  • Mi-am rafinat suficient spritiul critic încât mă deranjează nu doar povestea ci și modul în care se comportă actorii, cum sunt replicile șamd. De exemplu, Alienist-ul, lăudat acum câteva zile? Replicile mi se par cringe rău de tot, complet ne-naturale. Star Trek? La fel.

În altă ordine de idei, s-a anunțat Fundația (aveam impresia că am mai scris despre asta, dar… posibil să fi uitat?). Un pic dezamăgit că Lee Pace nu este R. Daneel Olivaw, dar… asta e.

8 Comentarii

Marius a scris

Nici eu nu prea mai am chef de filme/seriale. Imbatranim se pare :) Totusi recomand filmele asiatice. Sunt superbe si au idei originale marea majoritate. Astea americane…la sfarsit binele invinge intotdeauna. BTW, nu stiu daca ai vazut serialul Ozark…copiata ideea dupa GoT…la sfarsitul fiecarui sezon mor unii care incep sa iti placa, cat de cat :)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter