Porcăria numită Google Hangouts

Porcăria numită Google Hangouts

Băi, Google a avut o chestie mișto pentru chat care se numea… Am și uitat cum, cred că GTalk. Cât se poate de basic, aplicație stand alone dar și integrare cu gmail, calitate a vocii excelentă.

Ca la orice chestie mișto de-a lor, Google a zis că nu dă bine să aibă un produs cu adevărat util în portofolio, așa că l-au ciuntit până l-au eliminat. Și na, ce faci când retragi un produs cu o anumită funcționalitate? Lansezi altul. Cu fix aceleași funcționalități, dar implementate mai prostuț, așa.

Doar că în cazul Google, treaba asta a însemnat vreo trei-patru produse: Duo, hangouts, hangouts dialer, chat, meet. Și probabil încă tot pe atâtea lansate și abandonate între timp.

Hangouts este o porcărie sinistră gândit de o minte diabolică. În primul rând, merge doar în browser. În al doilea rând, toate chat-urile se deschid într-un mini-popup in browser care ocupă vreo 300px lățime. Poți să ai ultrawide de 500m, chat-ul Hangouts e afișat într-un colțișor. Efectiv este inutilizabil pentru discuții mai lungi de „salut, ce mai faci”.

Noroc că există o extensie care face toată treaba un pic mai suportabilă. Dar notificări native ciuciu, dark mode ciuciu.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter