Apropo de horeca: burgeri

Apropo de horeca: burgeri ©

Citeam comentariile de la Vali despre cum generalizează, că stai, că nu sunt toți la fel. Câteva idei:

  1. Nu, nu sunt toți la fel. Dar în orașele turistice cam ăsta e trendul: încerci să scoți cât mai mult dintr-un singur sezon. Nu te interesează să construiești afacerea pe următorii ani, că vorba aia, ești deschis 4 luni/an, restul te uiți la valuri. Nu te deranjează că acel client nu mai vine la tine data viitoare, pentru că ghici ce? Data viitoare nu o să fii tot tu acolo.
  2. Vali e cu berea caldă. Eu sunt cu burgerii. Știi cât de ușor e să faci un burger decent? Nu foarte greu, ba chiar cred că trebuie să depui efort pentru a face unul oribil. Eh, cu toate astea, sunt localuri unde îți aduc un … ceva. Ori pâinea oribilă, ori chifteaua nasoală, ori cartofii, ori…
  3. La New Pizzico – local cu vechime și oareșce prestanță în CT – zic să iau un burger. Pe meniu zice „burgeri + chips-uri”. În naivitatea mea, credeam că e vreo fandoseală pentru cartofi prăjiți (pe ideea englezească fish & chips). Țeapă, erau literalmente chipsuri. Și nici măcar nu erau chipsuri de genul Lays sau Chio. Nu, erau niște porcării de pelete. Burger de vreo 40-50 lei, da? (plus chiflă uscată și un cotor de salată)

Altfel spus: nici lor nu le pasă de clienți, nici eu nu am de gând să le plâng de milă.

3 Comentarii

Andrei a scris

Plus că la unele hoteluri/restaurante scumpe ai burgeri și pizza la preț dublu comparativ cu aceeași pizza/burger fără să ofere ceva în plus( pe modelul oricum nu vin săraci aici, nu se vor prinde) doar pt. Că e hotel/restaurant mai scump decât media.

Alex Mihaileanu a scris

Faza e ca exceptiile sint rare, de aia nu exista argumentul ca „nu se poate, ca doar patru luni pe an” etc. Puii mei, eu stiu Petya, din 2 Mai, de vreo zece ani, si tot patru luni pe an sta deschisa circiuma (ma rog, patru luni pe an are profit) si niciodata n-au facut rabat de la calitatea mincarii sau de la serviciu. Ca a durat mai mult sa-ti aduca borsul sau pestele, asta era de inteles cind era efectiv full tot timpul. Dar intotdeauna au avut grija sa vina cu ceva in plus, ba cu o tuica din partea casei, ba cu o bomboana, cu ceva. Si pun pariu ca omu’ ala n-a facut scoala de business.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter