Cât de repetitive sunt jocurile Arcade/Neo-Geo…

Neo-Geo a vrut să fie un fel de arcade la tine acasă. Arcade – pentru cine nu știe – sunt jocurile alea cu fise, ce se găseau cam peste tot, de la baruri la cofetării. Chiar și consola propriu-zisă araăta destul de… arcade (mă rog, controller-ul consolei):

Când mi-am făcut masa, am ales doar câteva platforme disponibile: Neo-Geo, (s)NES și SEGA, dintr-un motiv simplu: voiam jocuri măcar vag familiare, doar am făcut toată treaba asta din nostalgie, nu?

De atunci am tot jucat diverse jocuri, dar m-am limitat foarte mult la cele cunoscute: Street Fighter, Aero Acrobat, Mario, chestii d’astea ce mi-au bucurat copilăria.

Eh, la un moment dat am zis să trec prin toate jocurile de pe fiecare platformă. Am rămas surprins să văd cât de repetitive sunt jocurile de Neo Geo! Din câte am încercat, am obsevat că sunt următoarele tipuri:

  • avioane (vedere de sus)
  • avioane (vedere laterală)
  • lupte 1v1 (gen Street Fighter & co)
  • beat-em up (gen Punisher)

Bă băiatule… dacă ai jucat unul din fiecare gen poți spune că le-ai jucat pe toate din acel gen. Asemănările nu sunt doar la modul „hei, sunt același gen”. Nu, nu. Culori, scheme, dialoguri, „intrigă” (dacă putem vorbi despre asta). Cred că, din sutele de jocuri disponibile, sunt doar o mână de jocuri memorabile ce merită jucate mai mult de câteva minute.

Diferențele sunt la numele personajelor, și eventual la forma caracterului. Cred că singurul joc – sau serie, mai exact – care face notă discordantă este Metal Slug. Care nu e neapărat diferit de restul din categoria sa ci are două caracteristici ce-l fac… unic: ultimul joc din serie a fost lansat în 2019 (!!!) și are stilul cartoonish.

Un Comentariu

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter