Idei de început de săptămână

Idei de început de săptămână

Despre două chestii vorbesc la început de săptămână: IDE-uri și Atlassian.

Jetbrains IDE Scopes§

PHP Storm – și toate IDE-urile de la Jetbrains cred – are o funcționalitate foarte mișto: Scopes. Pe scurt, poti configura câteva foldere dintr-un proiect să se comporte ca un… sub-proiect. Pentru mine e foarte util când lucrez la mai multe plugin-uri într-un singur proiect.

Pe lung, aici e un articol. Eh, problema este că modul în care definești aceste scopes este… foarte peste mână și, de cele mai multe ori, sfârșesc prin a nu le folosi mai deloc :D În loc să ai un click dreapta pe foldere -> add to Scope, trebuie să urmezi inutil de mulți pași. Poate că în viitor vor reconsidera funcționalitatea.

Atlassian§

Atlassian are o droaie de unelte pentru a duce un proiect la bun sfârșit, de la knowledge base-uri (Confluence) și hosting Git (Bitbucket), până la CI (Bamboo) și… JIRA. Dacă lucrezi în IT este imposibil să nu fi interacținoat măcar o dată cu vreun produs Atlassian.

Toate astea putând fi rulate ori în cloud, ca serviciu, ori pe serverele lor – data center, unde ei se ocupă de hosting, instalare (și cred că și mentenanță) – ori on premise (pe serverul tău) și te ocupi tu de… tot.

În fine, zilele trecute, Atlassian a zis că le merge prea bine și că ar fi cazul să se împuște în picioare. Prin urmare, au zis că vor retrage varianta on premise. Ceea ce nu ar fi neapărat rău… dacă ar fi bine.

Este incredibil cât hate și-au putut lua în câteva ore. Și pe bună dreptate, sunt mulți utilizatori care ar avea creșteri de la 10$/lună la $40.000/lună. Și problema să zicem că n-ar fi banii ci că varianta în cloud nu permite instalarea aplicațiilor 3rd party. În plus, mai e și problema de privacy/securitate, unde firmele nu lasă fișiere în afara serverelor proprii, mai e și problema downtime-ului etc.

Deci și cu banii luați și cu work flow-ul ciuntit.

Probabil vor să renunțe la clienții mici în favoarea celor medii/mari (peste 500 utilizatori) și nu au găsit altă modalitate mai… blândă.


În altă ordine de idei, Space îmi place din ce în ce mai mult. Are un UI ciudățel, ușor prea complicat pe alocuri, dar … merge. Vedem în câteva luni dacă-mi schimb părerea.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter