O altă specie de mămici

O altă specie de mămici ©

Ce zice Cetin aici este corect: mămicile decid, cu de la sine putere, medicația. Poate i se pare doza de medicamente prea mare, poate prea mică, o ajustează. Sigur medicul nu știe atât de bine. (plus că mai e treaba cu vaccinurile, mercur, chestii…).

Dar mai este o specie de mămici: aia care împart în stânga și în dreapta „nu e dragă nimic în neregulă cu puiul tău”. Câteva cazuri întâlnite de mine:

  • 6-7 ani: incapabil să pronunțe sunetele corect, astfel încât doar familia îl înțelege. Logopezii sunt overrated. Copilul are 13-14 ani acum, zici că are două șosete în gură când vorbește.
  • 7 ani: Scutec la școală. Copil sănătos;
  • 11-12 ani: copilul silabisește când citește.
  • 6-7 ani: copilul se vede că are o problemă și nu poate mișca limba (fren… ceva)
  • 7-8 ani: copilul face probleme în continuu, educatoarele și învățătoarea au sugerat părinților că este diferit de restul copiilor.
  • 6-7 ani: copilul se uită cruciș; nici vorbă de oftalmolog.

Ce au toate aceste cazuri în comun? Părinții au primit asigurări de-a lungul timpului că sunt comportamente normale, că nu au de ce să-și facă griji, că fiecare copil are ritmul lui, că.

2 Comentarii

Ady a scris

Ambii mei părinți (profesor și educatoare) au povești din zonă
1. Unui puști îi apărea frecvent inflamația aia numită popular „ulcior”. Taică-meu le zice părinților să-l ducă la medic că nu e normal să apară atât de des. Asta se întâmpla acum multă vreme când profesorul era mai mult luat în serios, ăia oameni simpli. Au dus copilul la medic. Dacă-mi amintesc bine povestea, medicul le-a zis că dacă mai întârziat câteva luni, nu mai putea salva ochiul copilului.
2. Maica-mea îi spune unei tanti că i se pare că fetița ei (a lu’ tanti) nu vede cum trebuie. Tanti se supără rău pe maica-mea, cum poate să spună asta despre copilul ei și nu mai aduce copilul la grădiniță câteva luni (5-6, poate mai multe, posibil chiar în anul școlar următor). Când aduce copilul iar la grădiniță acesta poartă ochelari, tanti se face că plouă cu privire la discuția anterioară.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter