Am o problemă de respirație…

Am o problemă de respirație… ©

Am tot auzit treaba asta, ca scuză anti-mască. Ceea ce mă face să mă întreb două lucruri:

  1. Chiar avem atât de mulți bolnavi la plămâni?
  2. Crezi că respiri mai greu cu mască sau pe aparate? Este ca la cască: dacă ai impresia că o cască este incomodă, stai să vezi bandajele cum sunt!

Apoi mi se par ciudate rău expresiile „am o problemă de respirație” alături de „un pachet de kent lung vă rog” venite din partea aceleiași persoane…

7 Comentarii

dam167 a scris

1. Nu, mulți percep masca ca pe ceva incomod, care-i deranjează. Scuzele diferă, de la transpirație și bube la respiratul greu cu masca.
2. Afirmațiile menite să sperie nu funcționează la toți oamenii, iar la ăia care funcționează s-ar putea să fie pe termen scurt. La copii le spui să nu se urce în copac că pică și își rup piciorul – la mine a funcționat când eram mic, la alții nu.

Chestia e că modul în care se transmit acum informațiile e unul care induce stres, iar după ce ai stresat/speriat/agitat oamenii nu mai poți să vii cu calm și rațiune. Nu sunt în măsură să spun ce și cum ar trebui să se comunice public, dar metodele aplicate până acum nu funcționează cum trebuie și nu e doar în România. În Liverpool au scurtat perioada de izolare pentru că doar 10% stăteau izolați 14 zile – asta cum îți sună? -, că cică degeaba impun 14 zile dacă nu respectă nimeni.

Pentru mine personal masca aia e fix cea mai mică problemă, la fel și faptul că 1 an sau 2 nu-mi fac concediul fix unde voiam, sau că nu pot sta cârciumă cu prietenii. Dar eu și cu tine suntem 2, important e să ajungi la majoritate – s-ar putea ca majoritatea să nu coopereze până la urmă.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter