Eu ce maus îmi iau?

Eu ce maus îmi iau? ©

Pentru că maușii la mine sunt consumabile, îi cam schimb o dată pe an sau hai, la doi ani. De exemplu, ce am acum are mai puțin de doi ani (încă e în garanție!) iar click pe rotiță a devenit foarte… capricios. Are zile întregi în care merge bine, câteva ore în care nu merge. Deci ciuciu garanție :/

Prin urmare, vreau un mouse. Exclus wireless.

Am avut wireless. De la Microsoft (două sau trei), de la Logitech (trei), câteva no-name-uri, nici unul nu mi-a plăcut.

Ce mi-a plăcut însă este Logitech MX: cum se simte în palmă și, mai mișto, scroll-ul cu inerție. Este o adevărată plăcere să folosești scroll ăla, dar mi se pare enervant atât softul cât și faptul că… majoritatea sunt wireless… Plus că-i Logitech și am așa o reticiență la Logitech de nu se poate…

Îîîîîîn fiiiine. Tot caut mauși care să îndeplinească următoarele condiții:

  • Pe fir
  • Minimum două butoane suplimentare (optim patru)
  • Non-Logitech

Mă gândesc să iau tot A4Tech, cum tot am de vreo zece ani, dar… parcă aș schimba și eu. Un amic mi-a recomandat un mouse vertical. Arată tentant, dar și acolo parcă sunt un pic reticient…

Sugestii?

22 de Comentarii

dam167 a scris

Eu sunt foarte mulțumit de MX Master de la Logi. Eu am vrut wireless pentru că îl mai iau cu mine acasă sau îl mai folosesc pe laptop, dar nu eram sigur că o să mi se potrivească. Bateria ține mult și îmi e comod – până atunci am folosit alea simple cu fir de la Microsoft, cu 2 butoane și scroll. Nu e ieftin, dar consider că merită per ansamblu.

Empire a scris

Mouse-ul meu preferat e wireless, desi lucrez la birou. Mi-am cumparat la fel pentru pc, laptop, munca, iar de black friday mi-am luat unul de rezerva. Nu ti-l recomand ca nu vrei wireless. Dar nu inteleg 2 chestii:

1. Cum te intelegi cu firul? Nu te enerveaza cand agata (daca e prea scurt) sau cand se indoaie random pe birou (cand e prea lung). Cu tastatura pe fir ma inteleg, e ok. Dar mouse-ul se plimba non stop pe masa.
2. Ce faci cu butoanele alea? Al meu are 4 butoane, nu le-am folosit niciodata. Nu mi s-a parut nicio functie atat de importanta sa trebuiasca sa o tin pe mouse.

Ionuț Staicu a scris

@Empire: sunt mai… old school, am mai multă încredere în fir decât în wireless. Oi fi avut eu ghinion (sau o fi evoluat tehnologia între timp) dar eu n-am văzut maus care nu intra în stand by și nu are nevoie de câteva secunde să se dezemticească după o pauză :)

Iar butoanele extra sunt fițe:

1. volum, play/pauză la audio player
2. ajustez DPI; pentru mine e super util când am de măsurat ceva și am nevoie de precizie.

Empire a scris

@Ionuț Staicu:

Mouse-ul meu se trezeste super rapid din standby.
1. pentru volum, play, pauza eu folosesc butoane fizice pe tastatura, daca sunt cu fundul pe scaun: https://blog.iamntz.com/go/688
sau butoanele fizice de pe casti (wireless si ele), daca sunt in camera, in picioare

2. Mouse-ul are buton pentru DPI (https://www.emag.ro/mouse-optic-asus-wt425-1600-dpi-usb-negru-90xb0280-bmu000/pd/D30W3MBBM/), dar nu l-am folosit niciodata

pro – merge pe orice suprafata, nu am folosit niciodata mousepad
contra – din ce am inteles 1600dpi e destul de putin pentru cei ce vor precizie milimetrica, pentru development in schimb nu ar trebui sa faca probleme.

dam167 a scris

@Ionuț Staicu: Aia cred că e la un mouse ieftin, gen A4Tech sau Trust, la MX Master nu simt că intră în stand by. Nu, super rapid înseamnă că e ca și pe fir, când l-ai atins s-a mișcat cursorul. Am văzut și eu aia cu 1 secundă și e super enervant, dar n-ar trebui să fie cazul la ceva de 3-400 de lei. Sau la unele trebuie să faci click ca să ieși din stand by, aia iarăși e aiurea.

Ionuț Staicu a scris

@dam167: Din păcate, am avut problema asta cu delay inclusiv la maușii respectabili. Logitech, Microsoft (la Logitech era într-adevăr mai puțin vizibil decât la MS).

Mi-am pierdut încrederea în astea wireless, probabil voi încerca iar când nu mai găsesc ce caut pe fir :D

Ionuț Staicu a scris

@Alex: Retur, am rămas cu mausul vechi, care este în perioada de funcționare ok :D

Am luat logitech 502, nu mi-a plăcut amplasarea butoanelor și nici modul de free scroll (apăsai un buton care – mecanic – schimba modul de scroll; la un MX vechi de zece ani treaba asta se întâmpla automat, în funcție de cât de repede făceai „flick” pe scroll).

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter