T-Dagger este cea mai ieftină tastatură mecanică de pe piață!

T-Dagger este cea mai ieftină tastatură mecanică de pe piață!

Zilele trecute am luat cea mai ieftină tastatură mecanică. Un T-Dagger TGK311 la doar 100 lei. Habar n-aveam la ce să mă aștept, cu siguranță nu am luat-o că aveam nevoie de ea, dar… deh, unde sunt trei tastaturi, mai e loc și de a patra, nu? Eram curios de ce știe să facă o tastatură mecanică în banii ăștia.

Ei bine…

Trebuie să menționez că tastatura mea de zi cu zi este o combinație de switch-uri cherry red/gateron brown, cu o-rings de 1.2mm. Custom build…ish, mai exact, că am plecat de la un CM Storm TKL căruia i-am schimbat jumătate de switch-uri. Pe lângă asta, mai am de rezervă alt CM Storm cu switch-uri Cherry, am mai testat câteva cherry cu switch-uri green sau albastre, switch-uri razer șamd. Plus alte zeci de tastaturi rubber, dar acolo… meh.

Fiecare rând are o culoare diferită.

Încep cu minusurile, că astea sunt puține (și nu cred că sunt atât de grave):

  • Nu are cablu detașabil și nici cu manșon textil. Pentru mine este un dezavantaj, deoarece am PC ascuns în spatele biroului; dacă am nevoie de o tastatură rapidă pentru un alt pc, pot să schimb cablul și atât.
  • N-am cântărit-o, dar mi se pare că este mai ușoară decât CM-ul meu. Nu cu mult totuși.
  • Am apăsat la un moment dat o combinație de taste care mi-a dezactivat grupul WASD. Habar n-am ce am apăsat sau cum am revenit la normal, că în broșura cu care a venit nu am găsit această informație :(

Iar la plusuri… oh, boy. OH BOY!

  • Switch-uri mecanice. Sunt albastre (Outemu), ceea ce înseamnă că sunt clicky. (Clicky e un mod blând de a spune „al dracului de zgomotoase”; se aud în toată casa). Se simt foarte, foarte bine.
  • Keycaps (butoanele) se simt bine de tot;
  • Din combinația de keycaps+switch-uri rezultă niște taste foarte… ferme. Mă așteptam să fie mult mai … mushy de atât. De fapt, sunt cât se poate de ferme!
  • Pentu mine nu e neapărat un plus (dar nici un minus n-aș putea spune), dar tastatura are RGB…ish. Fiecare rând are o culoare.
  • A venit cu doi … clești pentru schimbat butoanele: unul pentru scos keycaps, celălalt pentru scos…. switch-ul. Pentru că da, este hot swap!

La 100 lei, cât a costat, consider că a fost o cheltuială bună. Mai este o variantă la PC Garage, care se pare că are cablu detașabil (dar nu este RGB, este doar iluminată cu albastru). Mi se pare că este perfectă pentru a fi prima tastatură mecanică pentru cineva care nu a mai avut și care nu e dispus să dea sute de lei pe una de firmă.

All in all, nu m-ar deranja dacă aș rămâne cu asta ca tastatură de zi cu zi. Mă rog, pe mine nu m-ar deranja, nevasta e de altă părere :D

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter