TREBUIE să vizitezi Prima Școală Românească din Brașov

TREBUIE să vizitezi Prima Școală Românească din Brașov

Unul dintre cele mai mișto muzee vizitate de mine vreodată este Prima Școală Românească din Brașov. Este un muzeu cu patru cămăruțe înghesuite, cu un ghid absolut senzațional. În ciuda spațiului relativ mic, ai nevoie de vreo oră pentru a explora – și asculta! – totul.

Mi s-a părut foarte amuzant că, în ciuda faptului că ghidul a zis că fotografiatul nu este interzis și că este mai bine să căscăm ochii și să fim atenți la ce ni se povestește, o tanti a zis că ea e mai deșteaptă. Și făcea poze. Pe ascuns.

Este că nu știați că grozavul Castel Bran, cel construit de Țepeș este privat? Sau că Țepeș nu a avut nici o treabă cu el, neexistând nici un document care să lege Castelul Bran de Vlad Țepeș (maximum niște speculații, cum că ar fi fost încarcerat pentru câteva nopți)?

Dacă tot ești în zonă (și dacă tot am deschis subiectul), recomand și Muzeul Bran. Care conține toate lucrurile ce erau în Castelul Bran înainte de retrocedare (aprox 2010), dar, din lipsă de spațiu, expune doar o mică parte din ele (sunt schimbate periodic).

Acestea fiind spuse, mi-am dat seama cât de important este să ai un ghid atunci când vizitezi un muzeu (sau un loc, în general). Dacă n-ar fi fost ghidul, probabil am fi ieșit în vreo cinci minute din Prima Școală Românească și în vreo zece din Muzeul Bran și n-am fi înțeles mare lucru.

Un Comentariu

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter