De ce nu face Google nimic?

De ce nu face Google nimic?

Un răspuns pentru acest articol.

de ce nu face nimic Google în legătură cu asta. Ok, developerii preferă iOs, ce putem face să-i atragem la noi pe platformă?

Sunt mai mulți factori la mijloc, dar, pe scurt, Google nu are ce să facă în direcția asta.

  • ca să testezi o aplicație pe iOS ai nevoie de o mână de dispozitive: vreo două-trei telefoane, două tablete și gata, ai un „laborator” de testat.
  • Ca să testezi o aplicație pe Android ai nevoie de semnificativ mai multe dispozitive: rezoluții diferite, RAM diferit, procesoare diferite, versiuni diferite de Android (ca fapt divers, știi că Android 9 e la ~20% iar Android 8 e pe la ~10% marketshare?). Plus maltratările fiecărui producător și al fiecărui operator mobil.
  • Iar Google face multe… Face programe de genul Android One care îți garantează maximum doi ani de actualizări, nefâcând altceva decât să perpetueze fragmentarea versiunilor.

4 Comentarii

Ionut Popa a scris

Ma intristreaza din ce in ce mai mult situatia cu tehnologia. In multe domenii ai de ales intre maxim 2 optiuni. Eu sunt „fan” Android in sensul ca nu imi place Apple, dar as incerca orice altceva, insa nu exista nicio alta optiune. Daca Microsoft ar fi un jucator in spatiul mobile sunt sigur ca ar ajunge repede sa faca mizeriile pe care le-au facut si pe desktop. Alte firme mari cu suficienta putere nu am vazut sa fie interesate sa isi faca propriul OS si sa convinga oamenii sa il foloseasca. Pana si Harmony-ul de la Huawei tot Android este…

Ionuț Staicu a scris

@Ionut Popa: Eu am două probleme majore cu android:

– problema cu actualizările pe 2 ani (de care am tot zis)
– problema migrării datelor pe un dispozitiv nou. Dacă îmi schimb telefonul, trebuie să refac toate setările în majoritatea aplicațiilor. Ceea ce e atât de stupid încât mi se pare absolut incredibil că nu s-a încercat rezolvarea problemei până acum.

madalin a scris

Bătaia de joc la adresa userilor e motivul pentru care după mulți (de la Nexus 5 încoace) ani am revenit la iPhone. Fetița mea are un iPad (ah, 2015) – care a primit constant update de OS.

Telefoanele mele anterioare cele mai recente au fost OnePlus. Ultimul cumpărat a fost 5T. Senzație de telefon și nu am avut ce să-i reproșez (venea că upgade la OP 5 – plantat soției) când am decis în iarnă să revin la iOS. Doar că deși telefonul (da, nu e ultimul tip) nu avea decât 3 ani – nu mai vedea upgrade. Cele de securitate veneau odată la 3-4 luni cu întârziere de 3-4 luni.

Pot înțelege faptul că e greu să faci suport la un telefon vechi de 3 ani, de la producători diferiți..dar am așteptat să se separe OS de interfață de la Nexus 5 de când au anunțat inițial planurile astea.

N-am mai răbdat și am fugit în barca cealaltă, unde sunt chestii mult sub android dar în același timp și multe altele *peste android*.

Viitorul telefon al soției va fi tot iPhone.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter