Dacă te apuci să cauți articole despre optimizarea WordPress o să vezi că o idee este repetată și răs-răs-repetată: nu folosi prea multe plugin-uri. Ce înseamnă prea multe? Nu se știe.
De curând am avut un client care voia cu tot dinadinsul să reducă numărul de plugin-uri folosite prin… combinarea lor! Am folosit – pentru a doua sau a treia oară în toată cariera mea – argumentul „eu sunt profesionistul, facem cum zic eu sau îți găsești pe altcineva”. Nu i-a convenit, a strâmbat din nas, dar, din moment ce încă este clientul meu, presupun că a înțeles.
Acum, adevărul este altul: nu prea contează numărul plugin-urilor. Contează cât de multe resurse consumă aceste plugin-uri.
Unii zic că este o oarecare corelație între „cu cât sunt mai multe…” și resursele consumate, dar eu îți zic că este suficient să ai unul-două plugin-uri instalate (e.g. WooCommerce și WPML) și vei simți o scădere semnificativă a performanței.
Există impact asupra performanței strict datorită numărului de plugin-uri? Există, dar acest impact este neglijabil în majoritatea cazurilor, iar până la momentul în care treaba ar trebui să te îngrijoreze ai, cel mai probabil, alte probleme de rezolvat.
Cred ca multora le este mai simplu sa explice chestia asta prin nr de pluginuri si probabil clientii inteleg mai usor asa. Nu mai zic de problemele de viteza care tin si de server, la fel de greu de explicat din punctul meu de vedere, mai ales cand e vorba de pachete Shared Hosting.
Pai nu ai avut si clienti cu 60-80 de pluginuri? Sau cu 2-3 pluginuri care fac fix acelasi lucru? Eu zic ca de acolo a plecat ideea, mai putine pluginuri si filtrarea lucrurilor inutile.
https://wordpress.org/plugins/query-monitor/
This is shit
@Silviu: Mersi. De cand cautam asa ceva.