Optimizare WordPress: nu contează numărul plugin-urilor

Optimizare WordPress: nu contează numărul plugin-urilor

Dacă te apuci să cauți articole despre optimizarea WordPress o să vezi că o idee este repetată și răs-răs-repetată: nu folosi prea multe plugin-uri. Ce înseamnă prea multe? Nu se știe.

De curând am avut un client care voia cu tot dinadinsul să reducă numărul de plugin-uri folosite prin… combinarea lor! Am folosit – pentru a doua sau a treia oară în toată cariera mea – argumentul „eu sunt profesionistul, facem cum zic eu sau îți găsești pe altcineva”. Nu i-a convenit, a strâmbat din nas, dar, din moment ce încă este clientul meu, presupun că a înțeles.

Acum, adevărul este altul: nu prea contează numărul plugin-urilor. Contează cât de multe resurse consumă aceste plugin-uri.

Unii zic că este o oarecare corelație între „cu cât sunt mai multe…” și resursele consumate, dar eu îți zic că este suficient să ai unul-două plugin-uri instalate (e.g. WooCommerce și WPML) și vei simți o scădere semnificativă a performanței.

Există impact asupra performanței strict datorită numărului de plugin-uri? Există, dar acest impact este neglijabil în majoritatea cazurilor, iar până la momentul în care treaba ar trebui să te îngrijoreze ai, cel mai probabil, alte probleme de rezolvat.

4 Comentarii

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter