Dincolo de fake gurus

Dincolo de fake gurus ©

O modalitate de a face bani online este să scoți o carte sau un curs despre „cum se fac bani online”. Este un open secret, ceva ce este știut de toată lumea. Toată lumea mai puțin de cumpărători, care vor afla cum se fac bani online pentru doar 49.99 portocale.

De aia nu-mi plac personajele care scriu cărți de economie sau afaceri în condițiile în care au afaceri falimentare sau, mai rău, nu au avut niciodată o afacere reală.

E ca și cum m-aș apuca să scriu eu cărți despre cum să investești la bursă (între noi fie vorba, am dezvoltat o tehnică excelentă de a face 30$… din 50$).

Apoi apare cineva ca băiatul ăsta:

Care promite că te învață, îți arată, te bagă pe felia succesului. Iar aici apare un conflict foarte mișto: da, probabil că Șelly este unul de la care ai ce învăța dacă vrei să crești un vlog (la fel cum ai avea de învățat de la Zoso dacă vrei să crești un blog, de exemplu), dar este destul de posibil ca un curs să nu fie tot ce ai nevoie.

Vali zice bine aici ce zice: acum zece ani era alt context online, oamenii aveau alte obiceiuri pe internet, altfel consumau informația. Dar pierde din vedere fix asta: Șelly vine cu mai multă experiență decât mulți alții.

Dacă mă întâlnesc cu Torvalds sigur fac ceva brain-picking, indiferent dacă este imposibil să lansezi un nou OS în ziua de azi. La fel și cu Gates, Samuel L. Jackson, Martha Stewart șamd. Sigur, contextul în care ei au dat lovitura este altul, nu poți replica partea aia. Dar cu siguranță găsești informație utilă și – foarte important – adunată din experiență într-un asemenea curs.

(nu, nu mă apuc de vlogging)

Un Comentariu

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter