Jellyfin ar putea fi bun (dar nu prea e)

Jellyfin ar putea fi bun (dar nu prea e) ©

Am descoperit Plex acum ceva timp și în mare parte sunt mulțumit cu el. Doar că e soft proprietar și comercial și mi-e un pic teamă (?) de anumite restricții ce ar putea veni cu un update. Prin urmare, caut (pasiv, ce-i drept) ceva alternative.

Iar o alternativă demnă de luat în seamă ar putea fi Jellyfin. Permite o organizare a bibliotecii foarte OK, generează thumbs, știe să facă streaming pe chromecast etc. Doar căăăăă…. e stupid.

Țin pe el tot felul de cursuri video sau filme de pe Youtube, deci aș vrea să le vizionez la viteză 2x. Pot face asta, dar dacă schimb episodul, ghici ce? Face reset la 1x. Apoi, sortarea naturală nu este chiar… naturală. Am 20 episoade, de forma 1-1, 1-21-10. Care crezi că e al doilea episod? Exact, 1-10! (curios este că nu tot timpul face asta, în alte situații le sortează corect…)

Dacă fac greșeala să am titrări, ghici ce? Nu știe să afișeze diacritice! Iar ăsta e un upgrade la situația inițială, unde pur și simplu nu încărca titrarea cu diacritice!

Are chiar și picture in picture! Doar că nu merge așa cum te-ai aștepta (e.g. să dai play și să te întorci la playlist) ci doar să… te uiți la imaginea mai mică PiP. Pentru căăă… logic.

/rant off

5 Comentarii

Bilen a scris

Incearca emby. E o alternativa la Plex mult mai simpla de utilizat de cand Plex s-a tras pe c*r cu content propriu si s-a stricat.

Eu folosesc emby de un an de zile, i are tot felul de aplicatii pentru toate sistemele de operare, mobil sau desktop si are exact cat iti trebuie pentru media management. Nimic mai mult, nimic mai putin.

Mihai A. a scris

Salut, si eu am incercat diverse: plex, serviio, emby si in final jellyfin.
Prefer Jellyfin fiindca e open source.
@Bilen: Emby a fost gratuit/open source dar au schimbat macazul, din acel punct a aparut Jellyfin, sa continue e fie gratuit.
@Ionut: pentru chestia cu numele, verifica sa ai „s” si „e” in nume. ex: s01e01, s01e02. sau incearca sa le organizezi de ordinul sutelor, vezi ce se intampla, ex: 001,002…010,011 etc.
Partea cu subtitrarie mi-a fost familiara de la Plex deja, unde de vina este fisierul SRT cu encode ANSI (trebuie sa fie UTF8). Sunt multe metode sa rezolvi asta, dar cel mai simplu incearca sa treci o subtitrare prin site-ul de mai jos de proba:
https://pckltr.github.io/corecteaza-subtitrari/
Bafta, Mihai.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter