De ce o garsonieră = o investiție proastă ?

Stăteam azi, contemplându-mi mâncarea, și mă gândeam că o garsonieră nu merită cumpărată, ci doar închiriată. Asta pentru că, orice stil de viață ai avea, vei avea nevoie, la un moment dat, de mai mult:

  • Gigolo italiano (800$) – oricât de singur ai trăi, poate mai agăți și tu o gâsculiță. Cum o bagi în casă, se împiedică de pat. Ok, știm scopul pentru care o aduci acasă, dar… chiar așa? Apoi, cum cobori din pat, dai direct în baie. Oi fi tu gigolo italiano, dar nu suficient pentru a face baie zilnic. O dată pe săptămână e suficient;
  • Cuplu / familie – știi cum e viața de cuplu? La început vrei tot timpul să stai cu persoana iubită. Dar la un moment dat, nu mai e fun și unul dintre parteneri va vrea clipe de liniște.
  • Cuplu + Copil (orice vârstă) – mai trebuie să comentez?

Așadar, o garsonieră o închiriezi pentru o perioadă relativ scurtă – câțiva ani. Pentru că, la un moment dat nu vei mai sta singur. Vei avea nevoie de mai mult spațiu pentru diverse activități ce nu le prestai solo.

15 Comentarii

Radu a scris

Bă, mă lași?

:)) da mă, făceam și io un pic haz, că n-ai argumentat prea grozav de ce „nu-i o investiție”, ai dat doar verdictu””nu merită.

vei avea nevoie, la un moment dat, de mai mult

La momentu ăla dat când ai nevoie de mai mult nu te oprește nimeni s-o vinzi, cum a făcut și ăla de la care-ai luat-o. În felu ăsta îți recuperezi banii pe care i-ai dat, versus schema cu chiria, în care banii dați nu-i mai vezi. Plus peace of mind în tot acest timp că stai în casa ta, chiar dacă are doar 25mp.
(nu vreau să te contrazic, doar am pus un gând pe masă :))

Staicu Ionuț Bogdan a scris

La momentu ăla dat când ai nevoie de mai mult nu te oprește nimeni s-o vinzi, cum a făcut și ăla de la care-ai luat-o. În felu ăsta îți recuperezi banii pe care i-ai dat, versus schema cu chiria, în care banii dați nu-i mai vezi.

Eh, hai. Dacă ai luat o garsonieră acum un an, crezi că o mai vinzi cu același preț? :w00t:

Hai să fim serioși.. Cei ce-și permit să cumpere o locuință cash sunt atât de puțini încât nici nu perită să-i menționăm. Rămân cei ce fac rate pe 15-20 ani. Acum… Plătești 250€ rată sau 250€ chirie? În niciunul din cazuri casa NU e a ta…

julie a scris

@ radu…in traducere libera..”one bedroom apartment” inseamna apartament cu un singur dormitor. Daca te uiti la poze, apartamentul ala are un dormitor, o bucatarie si un living( si sunt convinsa, si o baie) , deci e un apartament cu 2 camere in toata splendoarea lui( si spatios, as putea spune) asa ca…quod non erat demonstrandum ;)

v3l0 a scris

bitches come, bitches go… iti faci studio de videochat in ea… daca or mai merge si astea pe criza…
In alta ordine de idei… mai bine un apartament cu camere, fie el si nedecomandat.
Iar in garsoniere se pot pune paturi care se ridica, transformandu-se intr-un sifonier inutilizabil, sau, daca esti mai indraznet, pat care se ridica direct in sus, devenind in timpul zilei parte din tavan…
Idei sunt, mai browse-ati pe site-ul ala din primul link din comentariile de mai sus.

Staicu Ionuț Bogdan a scris

Am văzut multe garsoniere cam în toate zonele orașului și foarte puține sunt suficient de mari pentru a fi customizabile.
Desigur, nu pot spune că le-am văzut pe toate, să pot face o statistică, dar din câte am văzut, procentul celor cu o suprafață decentă este atât de mic încât nici nu merită luat în seamă.”

Si in plus, cand zici “investitie” eu ma gandesc la produs bani din ea, nu la locuit in ea.

Stai în ea->te duci la muncă->produci bani :w00t:

Vis-a-vis de institutul de marina, in blocurile alea, sunt niste garsoniere de moare lumea. Mari, spatioase, decomandate, hol la intrare..

Foarte probabil ca alea să fi fost făcute pentru cadrele militare din institut ;)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter