Viitorul educației este în… jocuri?

Viitorul educației este în… jocuri?

De-a lungul timpului, jocurile jucate de mine s-au împărțit în două: cele jucate pentru poveste (e.g. Max Payne, Assassin’s Creed, Splinter Cell, poate chiar Darksiders) și… restul, jucate doar pentru a satisface nevoia de e-dopamină, ca să zic așa.

Microsoft vrea să facă Age of Empires un joc educativ: să-l joci pentru poveste, cu o poveste reală. Acum nu știu voi cum sunteți, dar eu unul aș juca un joc povestit de Djuvara, de exemplu.

Și în cazul în care te întrebi dacă merge: la mine cel puțin a mers. Am jucat Assassin’s Creed II înainte de vacanța în Veneția iar nevasta a fost extrem de surprinsă să afle câte știam eu despre locurile vizitate. Nu i-am spus până acum, dar eu eram mai surprins decât ea, dar tare s-a mai minunat când i-am spus că știu toate detaliile alea dintr-un joc!

3 Comentarii

Andrei a scris

@Marius: totul depinde de părinți, dacă tu îi pui tableta sau telefonul în mână înainte să învețe să citească, e vina ta. Jocuri istorice au fost multe în ultimii 20 de ani, documentare, filme, chiar dacă nu au fost de o acuratețe istorică prea mare sau au fost historical fiction, tot au influențat fanii să caute informații. Acum e clar că chestiile astea nu se fac pt material didactic, sunt dorite de fani/ fanii altor jocuri similare. Oricât s-ar chinui cei de la aoe nu vor putea să se ridice la nivelul celor de la paradox entertainment, cei care au creat Europa universalism, crusaders kings, mă refer la detaliile și statisticile istorice.

Alex a scris

Age of Empires II chiar a fost o bună sursă de „overview” istoric pentru nații, avea secțiunea aceea History unde puteai să citești diverse chestii. Eu chiar m-am inspirat de acolo pentru unele teme de la școală, cînd făceam istoria Marii Britanii.

Direcția asta cu învățarea prin jocuri nici nu-i neapărat rea. Prezentare multimedia + gamification care stimulează competitivitatea = love.

Singurul impediment pe care îl văd este în faptul că implementarea trebuie să fie foarte simplă și banală. Eu de exemplu ce urăsc la orice joc video este să mă obișnuiesc cu interfața, care de multe ori este făcută cu picioarele de către producător. Dacă aș fi încă la școală și ar trebui să învăț prin intermediul unei interfețe pe care n-o suport … bleah.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter