Tranzistorul

Tranzistorul

Tranzistorul este una dintre cele mai importante invenții ale omului modern, fără de care am fi cu succes într-un film steampunk sau ceva de genul. Nu sunt sigur dacă Shockley se aștepta ca proiectul lui să aibă un impact atât de mare, dar iată că a schimbat cam totul: de la modul în care comunicăm la modul în care ne pierdem timpul.

Îmi aduc aminte că după ’95, când începusem eu să învăț electronică, mă duceam la Dioda, să cumpăr piese pentru diverse montaje găsite prin cărți și toate, dar absolut toate montajele, cereau tranzistoare cu germaniu. Problema? Se migrase pe tranzistoare cu siliciu. FML.

Plus că la Dioda nu găseam niciodată rezistori. Sau condensatori. Sau ceva din ce aveam nevoie. Așa că recuperam componente din orice găseam: televizoare, radio-uri, jucării (aveam zeci de motorașe).

2 Comentarii

Ionuț Staicu a scris

@Empire: Nu știu dacă exista, dar sigur nu știam de el. În plus, nu prea ajungeam prea des în zona aia ca să-i observ. Știu că prin ’97-98 era un magazin în complexul Flămânda, dar tot așa, ajungeam rar pe acolo și când, în final am început să ajung mai des… a dispărut magazinul :w00t:

Prin ’99-00 mai apăruse un magazin pe IG Duca, pe lângă actualul Cătălina Optic. Aveau montaje sub formă de Kit-uri, în genul celor de la IPRS, doar că ăștia deja trecuseră la circuite logice (îmi aduc aminte că am construit un ceas electronic cu un kit de la ei)

Moșu de la Dioda mă enerva și pe mine. Eu eram la început, învățam chestii și îl întrebam iar ăla mă lua la mișto de mă făcea să mă simt ultimul om. Logic că un puști de 11-12-13 ani ar trebui să știe o grămadă de electronică. Acum că mi-ai adus aminte de el, cred că ăla a fost primul om din viața mea care mi-a displăcut profund. :))

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter