Care-i faza cu traficul în Constanța?

Care-i faza cu traficul în Constanța? ©

Constanța a fost mereu un oraș… lejer ca trafic. Sigur, era sezonul care mai strica un pic meciul, mai erau orele de vârf unde mergeai în coloană, dar în rest nimic spectaculos, cum ar fi să traversezi orașul în două ore sau ceva de genul.

Doar căăăă… s-a întâmplat o întâmplare. De fapt două întâmplări:

  1. Au început să schimbe țevi. În tot orașul, oriunde te-ai duce, se sapă, se astupă, se schimbă, de dezgroapă;
  2. Au început să schimbe traficul și să facă multe străzi cu sens unic și, pe lângă haosul generat de tranșeele din asfalt, mai este și haosul generat de „eu merg pe aici de 30 de ani bă puțoiule, nu-mi spui tu mie că-i sens unic!”.

Iar astea două, împreună, fac traficul infernal. Cu bicicleta nu ai pe unde să mergi (ori pistele nu sunt, ori sunt cu gropi, ori sunt degeaba), cu mașina n-ai pe unde, pe jos n-ai pe unde, că trotuarele ori sunt ocupate de mașini ori arată ca după război ori, pur și simplu, lipsesc cu desăvârșire.

Asta să nu mai spun despre cozile ce se fac la intrarea în oraș, pe drumul dinspre Ovidiu. Au schimbat ceva la semafoare și au stricat și acolo jucăria, în ciuda faptului că – minune! – pe drumul ăla nu s-a dezgropat nimic.

Și nu înțeleg: ce se întâmplă? Sunt prea mulți incompetenți angajați unde nu trebuie și Primăria este depășită de situație? Dintr-o țară în care se zice că sunt cei mai tari IT-iști din Europa nu se gasește nimeni care să facă un model pentru optimizarea traficului constănțean?

2 Comentarii

Mădălin a scris

Este simplu. Sunt prea multe mașini. Ce să mai optimizezi dacă mașinile costă cât un telefon și apar ca ciupercile după ploaie. Oricât de mult ai lărgi șoselele sau ai face străzi cu sens unic, la un moment dat vei ajunge în același punct. Mașinile n-au ce căuta în orașe, ne omorâm singuri.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter