Folosiți desktop-uri virtuale?

Folosiți desktop-uri virtuale?

Nu cred că sunt singurul care lucrează la mai multe proiecte. Poate că am un Godot deschis de o săptămână si nu am mai avut timp de el, poate că sunt editoare, cert este că mi se întâmplă de multe ori să am nevoie de mai multe instanțe ale unui soft (e.g. în momentul de față am patru instanțe de PHP Storm deschise).

Odată cu Windows 10 a apărut o chestie nouă: desktop-uri virtuale. Pe Linux și pe Mac există de ani de zile, pe Windows au fost doar 3rd party.

Am făcut câte un desktop pentru fiecare proiect, trag ferestrele unde e nevoie și… gata. Unele aplicații sunt aware de situație (e.g. Chrome) și deschide o fereastră nouă pe desktopul activ. Alte aplicații sunt mai prostuțe (e.g. Acrobat Reader) și refolosesc ultima instanță, indiferent dacă este sau nu pe desktopul activ.

Una peste alta, este o funcționalitate excelentă. Dacă nu o folosești… ar trebui.

Scurtături pentru desktop virtual:§

  • +tab pentru a intra în modul task view, după care, în partea de sus poți alege desktop-ul virtual (de asemenea le poți redenumi)
  • +ctrl+left / +ctrl+right
  • +Ctrl+D pentru a creea un desktop virtual nou
  • +Ctrl+F4 pentru a închide desktop-ul virtual curent

7 Comentarii

Marius a scris

@Ionuț Staicu: daca ar fi ramas asezate dupa restart ar fi fost ok. Dar eu nu sunt cu atat de multe aplicatii deschise ca tine. Eu am 4-5 consumatoare de resurse, in rest taburi de edge ce sunt vazute f ok acum la alt tab fata sau in timeline. Nu prea ma duc pe desktopuri virtuale.

Bilen a scris

Nu stiam. Chiar e util. Desi dupa ce am avut o rebeliune anti-mac dupa vreo 7 ani de „mactardness”, am trecut pe windows pe un Microsoft Surface Book 2 pe care il folosesc si acum dar astept noul macbook pro 14″ cu procesor M2 si voi trece iar pe macOS.

Dar pana atunci voi folosi desktopurile virtuale pe win.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter