În ce parte ai taskbar?

În ce parte ai taskbar?

Începând cu Windows Xp am decis că poziția taskbar-ului ar trebui să fie sus. Nu mai știu care a fost raționamentul, dar la momentul ăla probabil avea sens: sus și autohide. Cred că am văzut la un client și mi-a plăcut, cred că am văzut un OSX și mi-a plăcut… nu mai știu.

La Windows 7, când s-a renunțat la textele aplicațiilor și au rămas doar pătrățelele cu pictograme a apărut o nouă oportunitate: taskbar stă…. lateral. Fără autohide.

Când i-am zis asta unui amic s-a uitat cam ciudat la mine: de ce aș vrea taskbar lateral? Păăăăiiii… sunt două motive:

  1. Monitoarele mele sunt mai mult late decât înalte. Are mai mult sens să folosesc spațiul extra, atât în browser cât și în editoare.
  2. Oricum majoritatea acțiunilor le fac din tastatură: +B pentru system tray. +T pentru taskbar. +Tab pentru Task view. +X pentru meniul rapid care habar n-am cum se numește :D

Acestea fiind spuse, am făcut o schimbare majoră în ceea ce privește taskbar-ul. Până acum o săptămână, ambele taskbar-uri erau plasate în dreapta monitoarelor. Acum le-am mutat în extreme. :D

9 Comentarii

Alex a scris

Cred că depinde foarte mult de numărul de … ferestre (programe) pe care le deschizi. Pe computerele de muncă țin în lateral, pentru că deschid o turmă de programe iar pe verticală încap mai multe.

Acasă jonglez mai puține chestii, deci e ok cu taskbar pe orizontală. Doar că prefer să privesc sus, nu jos, o chestie pe care am învățat-o din XUbuntu. Pînă acum pare ok cu setup-ul ăsta.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter