Oarecum dezamăgit

Citind la ADD despre Banca Transilvania, mi-am adus aminte de o fază semi-nasoală pățită în urmă cu vreo două săptămâni (de care… am uitat să scriu).

Totul a început cu vreo cinci ani în urmă, când mi-am făcut contul. Am făcut un cont în USD, unul în lei și, în ignoranța caracteristică-mi, nu am ținut cont de sfatul tipei de acolo și nu am făcut și în EUR.

Cinci ani mai târziu (adică acum vreo două săptămâni), mă duc frumușel cu niște euro la BT Carrefour în ideea să-i schimb în lei și să-i depun. Deoarece tanti din bancă era prea ocupată cu poveștirile alături de o colegă, mă trimite la ghișeul de schimb valutar (?!!). Pe scurt trebuia să mă duc la un ghișeu să schimb euroii după care să mă întorc la alt ghișeu pentru a depune leii. Ghișee care sunt unul lângă altul, distanță de maxim un metru între operatoare. Atât doar că unul era în afara băncii.

Pentru prima dată BT m-a dezamăgit prin modul în care am fost tratat. Că aplicația lor de internet banking e jalnică, contează prea puțin acum :w00t:

9 Comentarii

Staicu Ionuț Bogdan a scris

Ce anume oferă serviciile de internet banking de la BT și de ce ești nemulțumit de ei?

– Se actualizează din an în Paște. S-a întâmplat de nu știu câte ori să-mi respingă OP-uri chiar dacă îmi arăta mult peste suma necesară acelui OP. Eu nu stau să fac calcule cu ce cheltuiesc zilnic. Ar fi o treabă să o arate dacă nu real time, măcar un update la câteva ore maxim o zi. Am scos bani de la un ATM bcr joi și nici până azi nu s-a actualizat în BT24. Desigur, dacă mă duc la un ATM al BT, îmi arată suma corectă.
– merge doar pe internet explorer. Desigur, nu este fără erori :D
– se instalează un certificat pe fiecare PC unde vrei să-l folosești.
– sunt maxim 10 certificate și afli asta fix după ce… nu mai ai certificate. Un token în genul celui de la ING ar fi ceva mai bun…
Asta ar fi doar câteva de care îmi aduc aminte acum.

Arise a scris

Nici la mine, la BRD-Net nu stau lucrurile tocmai fain. Dar totuși, operațiunile care le fac se actualizează zilnic. Adică dacă fac azi o plată, mâine sigur o văd (cred ca după ora 12 noaptea se actualizează).
Anumite tranzacții (în special cele cu cardul la comercianți) pot apărea după 2-3 zile, dar totuși îmi raportează sumele ca fiind blocate deși nu apar în desfășurător.
La BRD-Net am doar username și parolă, interfața arată a 1998 toamna și dacă las contul inactiv, din cauza unui cookie ceva expirat nu mai mă pot loga fără să închid browserul și să îl redeschid.

La BCR știu că au un serviciu (24Banking) mai apropiat de ING, cel puțin așa am înțeles. :D
Cât despre internet banking despre firme, am întrebat și am înțeles că ar fi echivalentul lui 24Banking, totuși o firmă care are așa ceva la ei mi-a spus că îi respinge într-o veselie OP-urile și că ce câștigă că stau la firmă și nu se duc la bancă pierd stând la telefon pentru confirmări și neînțelegeri.

Staicu Ionuț Bogdan a scris

La câte povești horror am auzit cu BCR, la cum am fost tratat de fiecare dată când am fost la ei (de trei ori, din care două au fost la sediu!) și din comisioanele practicate nu pot spune decât un nu categoric. Îmi place să experimentez chestii noi, dar parcă nu m-aș aventura la bănci :D

Din punctul de vedere al procesării OP-urilor pot spune că n-am avut decât o singură dată probleme, când am încercat să plătesc… UPC :w00t: În rest, în ultimii doi ani am emis cel puțin 5 OP/lună și toate au fost ok

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter