Dezvoltarea unui magazin online

Dezvoltarea unui magazin online ©

În general, magazinul online este un „must have” pentru orice afacere respectabilă. Cu atât mai mult acum, în perioada pandemiei, când orice canal de vânzare îți poate aduce clienți.

Dacă vrei să vinzi online ai nevoie de un magazin online bun. Când ai de-a face cu clienții tăi, cu banii lor și cu produsele tale – trebuie să fii sigur că totul merge strună. Și pentru asta ai trei opțiuni viabile:

  • Te ocupi singur de toată povestea.
  • Poți apela la un freelancer – ca subsemnatul – dar există anumite dezavantaje în treaba asta. Cel mai mare/evident este că un freelancer are un anumit număr de ore disponibile și… aia e. Apoi, freelancerii sunt specializați pe felia lor, rar găsești pe cineva care ar putea să-ți facă design, cod, hosting, promovare etc. Caz în care trebuie să găsești și mai mulți oameni, dar în loc să te ocupi de magazin o să te ocupi de oameni.
  • A treia variantă este să apelezi la o agenție digitală care se ocupă inclusiv cu realizarea unui magazin online. Tu spui ce vrei, ei desenează, codează, promovează și ce mai este nevoie.

Sigur, așa cum am zis mai sus, poți trece singur prin toată aventura: ori îți instalezi singur un shop și să-ți bați capul cu crearea unui magazin online, instalare de plugin-uri, teme, optimizări și altele, ori folosești ceva de genul Shopify, dar chiar și procesul ăsta necesită timp semnificativ și know-how. Iar dacă faci o greșeală tehnică sau de gestionare pentru că n-ai cunoștințele necesare – ghici cine suferă? Exact, clienții tăi și reputația ta (numai eu știu de câte ori am renunțat să cumpăr de pe un magazin online doar pentru că era atââââât de lent sau, mai grav, să primesc vreo eroare!).

Poate că pe termen scurt faci o economie (de bani, că timp tot consumi) ocupându-te singur de noul tău magazin online. Dar pe termen lung s-ar putea să ieși în pierdere:

  1. În loc să te ocupi de părțile esențiale ale business-ului – să cauți furnizori, de exemplu – faci grunt work. Business-ul suferă. Cine învață artă delegării e mai eficient, mai productiv și mai fericit (eu încă încerc să învăț asta!)
  2. Dacă te-ai apucat de un business probabil ești bun în domeniul tău. Ești sigur că ești la fel de bun și pe partea tehnică? Cine știe ce ineficiențe sau probleme creezi ocupându-te de lucruri în care n-ai experiență sau skill necesar.

Pe lângă dezvoltarea de site-uri și magazine online pe WooCommerce, Magento sau Shopify, o agenție digitală completă se ocupă de o mulțime de lucruri:

  • Module/extensii personalizate: așa cum am zis mai sus, este posibil să ai nevoie de mai mult decât poate oferi un singur om. Poate vrei o extensie dezvoltată mai repede. Poate vrei o extensie desenată mai frumos. Se ocupă oamenii și de asta.
  • Design Personalizat: pare contraintuitiv, dar nu toată lumea știe cât de important este designul și cât de mult poate influența rata de conversie.
  • Optimizare SEO: oricât de mult ne place sau ne displace, motoarele de căutare sunt o sursă importantă de trafic.
  • Așa cum am spus mai sus, un freelancer poate aloca maximum X ore/zi (să zicem 8h/zi). O agenție digitală în schimb poate oferi zeci de ore. Cum? Un om pe cod, unul pe design, altul pe promovare, altul pe hosting și gata, ai 32h într-o zi!

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter