Când s-au inventat medicamentele psihotrope?

Când s-au inventat medicamentele psihotrope? ©

Știam că heroina a fost inventată pe la începutul anilor 1900. Știam greșit, evident, a fost făcută prima dată în 1874 din morfină. Care morfină se face din… opium poppy. Adică banalul mac, cu care este plină Constanța zilele astea. Știam și de cocaină că a fost extrasă prima dată (din frunzele de coca) spre sfârșitul secoluliu XIX. Mai exact 1860. Deh, drogurile nu sunt chiar pasiunea mea (iar istoria lor nici atât), deci toleranța asta a anilor poate fi trecută cu vederea.

Cumva, în mintea mea, medicamentele psihotrope – cele care tratează depresie, schizofrenie și restul de bunătăți – erau plasate ca invenție tot în perioada aia: sfârșitul secolului XIX, începutul secolului XX. Doar că nu! Au fost inventate la jumătatea secolului trecut, prin anii 1950! Și ca multe altele, au fost descoperite. Accidental! Este ca nu știati? :)

Un Comentariu

Andrei a scris

eu atât știam că Cola la început era făcută din frunze de coca, acum nu știu în ce cantitate, dar fac pariu că te făceai muci dacă beai cum poți bea acum 1-2 litri. Un colonel a inventat rețeta ca să-și calmeze durerile, ideea de a experimenta cu frunze de coca a preluat-o de la nativi.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter