De ce sunt nepoliticos, needucat, nepăsător ?

Pentru că pot :)

Unul din lucrurile care îmi plac la un blog este că autorul oferă cel puțin o metodă de a intra în contact direct (și rapid) cu el. Fie că este telefon, id de instant messenging (da, și yahoo! messenger intră aici) sau e-mail.

Cam de la începuturile blogului meu, acestea s-au găsit – într-o formă sau alta -  cu ușurință. Fie în sidebar, fie într-o pagină separată.

Numărul de telefon l-am scos. M-am săturat să mă sune toți dobitocii fomiști să comande pizza. Asta pentru că unii nu sunt capabili să facă diferența dintre site-ul unei pizzerii și un blog personal. Semi „disclaimer”-ul pus pe pagina cu pricina nu a ajutat prea mult, foamea era atât de mare încât era mai ușor de văzut un text scris cu 11px decât unul cu 21px. Asta e, așa e în tenis, nu toți au IQ peste 50…

O altă metodă de contact pusă la dispoziția doritorilor (dar mai ales a doritoarelor :naughty: ) este y!messenger, gtalk și skype. Dacă pe ultimele două nu am avut incidente (probabil datorită răspândirii restrânse), pe primul….

Zilnic primesc cel puțin 2-3 add-uri, de la persoane care mai de care mai dubioase. De la „Barosanu19” până la „Bombonikdulcik17” și „Kisses:*:*”. Amuzant? Probabil. Probabil amuzant în prima săptămână, sau, dacă ai nervii mai tari, prima lună. Timp în care încerci politicos să afli cine este respectiva persoană. Întrebi ce dorește, etc.

Eh, după o perioadă… nu îți mai pasă. Vei fi nepoliticos, needucat, nepăsător dacă nu mai vorbește cu tine. Un miserupist autentic.

Fii educat!

În momentul când adaugi pe cineva în lista ta de prieteni, prezintă-te! Nu e greu să spui:

Bună, sunt Maricica și am auzit că ești bun la pat. Vreau să mă conving

Ok, îți arăt că nu sunt doar zvonuri cu cea mai mare plăcere. Te-ai prezentat, ai fost directă, etc. Dar ce se întâmplă când îmi dă cineva add, nu lasă niciun mesaj iar eu nu sunt la PC? Voi vedea request-ul peste câteva ore (când respectivul nu va mai fi online) iar când îl voi întreba cine e și de ce mi-a dat add va spune sec:

Salut, nu mai știu de unde am luat ID-ul tău.

Ok, perfect! Ignore!

Iaca exemplu (de azi):

(2:16:02 PM) ntz: tu cine mai esti?
(2:16:40 PM) my heart:*:*;): pai tu ai intrat?
(2:16:53 PM) ntz: /:)
(2:16:57 PM) ntz: tu mi-ai dat add
(2:17:20 PM) my heart:*:*;): da cine esti u?
(2:17:43 PM) ntz: tu mi-ai dat add si tu ma înterbi cine sunt? /:)

Partea cu adevărat amuzantă este că zilnic am cel puțin un astfel de caz.

Nu am citit eu prea mult din codul bunelor maniere. De fapt nu am citit prea mult în general :w00t: Dar mi se pare normal ca atunci când abordezi pe cineva pentru prima dată, primele două lucruri care sunt imperios necesare este să saluți și să te prezinți. La fel faci și când suni undeva, de ce nu ai face-o și pe internet? Ce, aici ești anonim? Naivule!

Bonus

4 Comentarii

darky a scris

Nu esti singurul :) Cred ca mai toti care au lasat id-ul pe blog pe o pagina de contact au probleme de genul asta.
Stii care mi se pare mie cea mai nasoala chestie din toata treaba asta? Ca la un moment dat te obisnuiesti cu add-urile zilnice de la persoane aiurite si o sa raspunzi pe un mod mai dur, acid, de fiecare data cand primesti un add. Si atunci cand intra o persoane interesata intr-adevar de munca ta / etc, sau care are o treaba serioasa cu tine, sa le raspunzi si sa fii nepoliticos.

Eu am pe blog un widget de chat, pus tocmai pentru a mai inlatura din add-uri (and btw, it worked :D) (ceva de genul yahoo pingbox) si ce mi se pare complet idiot e ca peste 50% din mesajele care le primesc acolo incep cu „cine esti?” :|
Sincer nu pot intelege persoanele care intra pe un site, gasesc un chatbox si intreaba ‘cine esti?’ acolo :-/ DE CE ar face asta!?

dAImon a scris

eu de obicei ma „prezint” in casuta aia cu detalii, pe care poti s-o completezi inainte sa dai add cuiva. bineinteles ca desteptii, majoritatea, NU CITESC, si primul lucru ma intreaba „da’ tu cine esti?”.

also, n-am intalnit pe nimeni sa completeze casuta aia. ever.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter