Ar fi trebuit să … ce?

Ar fi trebuit să … ce? ©

Un amic și-a configurat un PC la PC Garage și, pentru că nu voia să aibă prea multe bătăi de cap, a ales asamblare la ei. Primește PC-ul acasă, îl bagă în priză… nu afișează nimic pe ecran. Sună la PCG: „vă trebuie un CPU cu placă video integrată” (AMD). Ar fi trebuit să-l anunțe sau au procedat corect?

Două idei:

  • PCG ar fi trebuit măcar să menționeze „vezi că nu merge cu video on board”? N-ar fi stricat, cu siguranță. DAR…
  • Pentru că am lucrat cu tot felul de oameni, am observat că unii iau genul ăsta de sfaturi foarte personal (la modul „chiar așa prost mă crezi?”). Prin urmare, probabil angajații PCG evită astfel de situații.

Sigur, ambele situații s-ar putea evita cu o întrebare de genul „ce placă video vreți să montați, să vă punem driverele?”.

5 Comentarii

Florin a scris

Daca iti faci tu configuratia nu inseamna ca stii ce ai pus acolo?
Daca eu aleg cpu amd si placa de baza intel(sau invers) ei ce fac? Asambleaza pc-ul sau suna sa ma anunte ca nu este posibila configuratia respectiva?
In cazul de fata (presupunand ca toate componentele erau compatibile) poate omul avea deja o placa video pe care voia sa o puna in sistem odata ce acesta ajungea acasa. Poate nu voia sa-si bata capul cu asamblarea initiala, montand el placa video ulterior, caz in care intrebarea legata de drivere este redundanta (sistemul ar fi recunoscut hardware-ul nou si ar fi instalat automat driverele necesare).

dam167 a scris

Nu trebuia nimeni să nimic, după părerea mea. Văd că există mai multe servicii de asamblare și presupun că amicul tău l-a ales pe cel standard – la cel premium probabil că ar fi fost consultat pe tema lipsei chipset-ului video. Mie mi se pare ciudată situația pentru că în cazul în care nu te pricepi nu faci un PC pe componente. Evident omul nu se pricepe, dacă nu s-a gândit că în lipsa unei plăci video are nevoie de un CPU cu video integrat. Dacă nu vrei bătăi de cap iei un sistem gata făcut, nu alegi tu componente, sau cauți pe cineva să-ți facă un PC pentru un buget.

Ionuț Staicu a scris

@dam167: Omul se pricepe, doar că ăsta a fost primul lui contact cu AMD. Habar n-avea că ai nevoie de un anumit CPU pentru video on board :)

La serviciul de asamblare standard, pe lista de chestii făcute există astea două:

> Instalare sistem de operare test
> Verificare compatibilitate componente
> Serviciul poate fi achizitionat numai simultan cu achizitia de componente pentru un sistem

Cum s-au făcut lucrurile astea dacă sistemul nu era complet?

dam167 a scris

@Ionuț Staicu: probabil că au avut și o placă video de test. La fel și cu sistemul de operare, poate nu vreau să am nimic preinstalat, poate pun un linux sau am eu un Windows 7, deci ce au pus ei ar trebui oricum să fi dispărut până a ajuns la mine.

Putea fi cum zice Florin mai sus, să aibă clientul o placă video. Chestia asta e relativ nouă (cu asamblarea pentru componentele alese de tine), înainte discutai cu cineva care îți făcea recomandări și nu aveai problemele astea (dar cu un preț mult mai mare înainte) – acum le arunci în coș și nu te interesează, iar clientul dacă nu e sigur poate să întrebe. Dacă cel ce asamblează efectiv sistemul n-are nici o interacțiune cu clientul trece peste fără să pună prea multe întrebări.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter