Cum să înveți limbajul/framework-ul X?

Cum să înveți limbajul/framework-ul X? ©

M-a întrebat (iar) cineva cum ar putea să învețe un framework nou (React), sătul fiind de consumat zeci de ore de tutoriale. Acum, nu zic că tutorialele sunt rele, dar îți oferă acel advanced beginner mindset, unde ai impresia că, uitându-te, ai căpătat skill-ul când, de fapt, singurul skill îmbunătățit este acela de… a te uita la tutoriale.

Prin urmare, pentru a învăța un limbaj/framework nou, lansez două provocări, ambele la fel de importante. Și ai nevoie să investești cea mai importantă resursă a ta: timpul. Minimum 20h, dar te poți duce la 30-40h.

Provocările§

Pentru că întrebarea inițială era despre React, răspunsul va conține referințe la această bibliotecă, dar se aplică la fel de frumos peste tot.

  • Renunți la tutoriale. Pe bune, ai văzut deja zeci de ore de conținut, putem spune că este suficient, nu?
  • Te apuci să construiești o clonă de Youtube, Facebook, Gmail etc cu tot ce înseamnă interacțiuni (like-uri, comments, căutare, stars etc). Folosești un mock api pentru toate interacțiunile cu serverul și legi toate componentele între ele să comunice.

Keep it simple: React, JS și CSS (sau Sass, dacă preferi). Nu typescript, nu alte minuni :slight_smile: Momentan nu ai nevoie.

Vreau să te concentrezi pe fieare componentă, să arata ca originalul: stiluri, funcționalităti etc. Repet, fără cursuri de zeci de ore! Dacă te împotmolești cauți în manual » stackoverflow » articole/tutoriale (în ordinea asta!).

De ce 30-40h?§

Este evident, timpul ăsta NU este suficient pentru a clona un astfel de sistem. Dar reprezintă un timp suficient să-ți dai seama dacă treaba asta este pentru tine ȘI să ajungi la un nivel de competență rezonabil.

Accepți Provocarea?§

Ce zici? Accepți provocarea? Ce ai vrea sa înveți dar ai devenit un începător avansat?

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter